5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Marmaris'te 'çökme' operasyonu

MARMARİS'TE 'ÇÖKME' OPERASYONU

Muğla'nın Marmaris ilçesinde icralık olan otellere çöktüğü ileri sürülen biri bayan 5 kişilik suç örgütü polisin yaptığı operasyon sonrası yakalandı. Yakalanan zanlılar, Muğla'daki sorgulamalarının ardından Marmaris Adliyesi'ne sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 aydır takip ettikleri ve İcra Müdürlüğü'nden emekli İ.Ç.'nin (54) Marmaris'te işleri iyi gitmeyen, adliye ve icralık otel sahiplerini arayarak kendilerini yardımcı olabilecekleri vaadinde bulundu. Kendisini avukat ve icra müdürü olarak tanıtan İ.Ç., otel sahip ve müdürleri ile irtibata geçerek hukuki sorunların çözülmesi için aldıkları vekaletname ile otelleri ele geçirmeye çalıştılar. Bu işi yaparken,

İ.Ç.'nin Marmaris'teki bazı kamu görevlilerine rüşvet verdikleri ileri sürüldü. Rüşvet alan üç kamu görevlisi 'Rüşvet almak iddiası 7 ile gözaltına alındıkları ve mahkemece serbest bırakıldıkları öğrenildi.

9 AY TAKİP EDİLDİLER

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yapılan ihbar sonrası 6 Ağustos 2010'da polis tarafından şahıslar takibe alındı. 9 ay süren takip sonrası Marmaris Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle polis operasyon başlattı. Yapılan operasyonda örgüt lideri İ.Ç., T.D (43), U.D. (32), O.C. (56) ve R.D. (Bayan-26) Marmaris'te yakalandı. Yakalanan zanlıların üzeninde 2 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte hileli satış yapılan işyerlerine ait çok sayıda evrak ele geçirildi.

İ.Ç. isimli zanlının Marmaris'te icralık olan 5 adet oteli ele geçirmek üzere iken operasyon başlatıldığı açıklandı. 5 otelin maddi değerinin 30 milyon TL olduğu öğrenilirken, zanlılar otelleri ele geçiremeden polis tarafından yapılan operasyon ile yakalandı.

Marmaris'te işleri iyi gitmeyen ve icralık olan otelleri hile yoluyla ele geçirmeye çalışan İ.Ç. 2000 yılında Denizli'nin turistik beldesi Karahayıt'ta 500 yataklı Ergür Otel, borcu nedeniyle İ.Ç. ve oğlu tarafından satın alındığı iddia edilmiş, ardından yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alınmıştı. İ.Ç. ve oğlu yapılan sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı.

İ.Ç. 2008 yılında Uşakspor Asbaşkanlığı döneminde de tehdit ve şantajla para topladığı iddiası ile kulüp yöneticiliğinden istifa ettikten 1 ay sonra düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

MARMARİS'TE 'ÇÖKME' OPERASYONU
MARMARİS'TE 'ÇÖKME' OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2011 Pazartesi 11:11:04
Güncelleme :2 Mayıs 2011 Pazartesi 13:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?