6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Marmaris'te hanutçu tepkisi

Marmaris Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, turuzmin en önemli sorunlardan birisi olarak görülen ve yapılan anketlerde de turistlerin en fazla şikayet ettikleri konuların başında gelen hanutçuluğa karşı tepki gösterdi. 

Marmaris Öğretmenevi'nde düzenlenen Marmaris Kaymakamlığı İnsan Hakları Komisyonu toplantısında ilçedeki en önemli insan hakları ihlalinin hanutçuluk olduğunun altını çizen Koçoğlu, yapılanın hanutçuluk değil taciz olduğunu, bazı esnafın tacizi mal satma tekniği olarak benimsediğini söyledi. Kaymakam Koçoğlu, geçtiğimiz hafta kurulan hanutçulukla mücadele timinin daha 2 günlük uygulamasıyla esnafın kendine çekidüzen vermeye başladığını kaydetti. Marmaris'e tatil için gelen yabancı turistlerin yüzde 53'ünün şikayet sebebi olan hanutçuluğun cezasının 50 YTL olması nedeniyle bugüne kadar engellenemediğini anımsatan Koçoğlu, "Hanutçuluğun cezası 50 YTL. Polis engelleyemiyor. O zaman bu mücadele için diğer kanunları çalıştıracağız. Emniyet, sağlık grup başkanlığı, ilçe tarım müdürlüğü, vergi dairesi, zabıta ve meslek odası temsilcilerinden kurulan birimimiz bu mücadele için işyerlerini ruhsat, gıda sağlığı, hijyen, vergi takibine alacak. Bir ekiple mücadele etmemiz güç ama vergi dairesindeki eleman yetersizliği nedeniyle ikinci birimi kuramıyoruz. Ama gerekirse ilden sadece yaz ayları için takviye isteyeceğim" diye konuştu. 

Tatil için ailesiyle Marmaris'e gelen turistin 200 metrede 5 ayrı yerde tacize uğradığını tespit ettiklerini vurgulayan Koçoğlu, "Dilini bilmediği kişiler turistin karşısına çıkıp onlara bir şeyler anlatıyor ve çekiştiriyor. Turist haklı olarak korkuyor ve çarşıya inemiyor. Böyle bir durumu kim kabul edebilir ki. Biz kendi kendimize turizmi engelliyoruz" şeklinde konuştu. İnsan Hakları Kurulu üyesi avukatların polislerin ruhsat sormasını yetki gaspı olarak değerlendirmesi üzerine Kaymakam Koçoğlu, "Hukukçulardan engel değil, destek istiyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 15:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin çağlı IP: 85.98.96.xxx Tarih : 28.05.2006 21:48:15
öncelikle sayın kaymakam bey bu konuda evet ciddi olarak bu sorunu çözmek istiyor.ama yetki kimde net olarak belli değil belediyemi emniyetmi burada kendini bilmez bazı çalışanlar turizmi maalesef bitiriyor bence yapılması gereken şunlardır.her restoran ve barda kısaca no hassle yazılmalı ve tüm işletmelerle sözleşme yapılmalı.denetimler kamera ile yapılmalı 1.para cezası 2.1 hafta kapatma 3 ruhsat iptali birkaç işyeri kapanırsa diğerleri mutlaka bu işten ürker ben buradan isim vermiyorum fakat armutalanda ciddi işyeri fazlası oluştu bilhassa şirinyer ve merkez mah. trafik ışıklarına doğru turistler ciddi şekilde taciz ediliyor.bizler otelci olarak içecek fiyatında oda satacağız ama bazı kendini bilmez esnaf turistleri ürküterek kaçıracak fark burada ben turizmciyim bu yazıyı okuyan arkadaşlar kendinize bakın ya siz?turizmcimisiniz yoksa değilmi?o zaman bu sorunlar neden bitmiyor kendimizi eleştirelim ama doğruyu bulalım çünkü hep birlikte batıyoruz saygılar engin marmaristen