16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Marmaris'te hayvan ölümlerine tepki

Muğla'nın Marmaris ilçesinde hayvanseverler, son 1,5 ayda meydana gelen hayvan ölümleri nedeniyle yürüyüş düzenledi. 

Marmaris'te yabancıların da bulunduğu bir grup hayvansever, ilçe merkezinde son 1,5 ayda hayvanların yiyeceklerine tarım ilacı konularak öldürülmesi nedeniyle yürüyüş düzenledi. Saat 14.00'de Anatolian Meydanı'nda toplanan grup, ellerindeki pankartlarla Atatürk Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. "Bu dünya hepimizin", "Arkadaşıma dokunma", "Zehir vermelere son" şeklinde sloganlar atan grup adına Atatürk Meydanı'na bir açıklama yapan Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Genel Sekreteri Eda Ülken, yapılan yürüyüşle hayvan zehirlenmelerine dikkat çekmek istediklerini söyledi. Ülken, "Savcılık ve belediyeye yaptığımız başvurulara rağmen hayvan ölümlerinin ne önüne geçilebildi ne de failler bulunabildi. Anladığımız kadarıyla belediye bu olaylara sadece basit hayvan ölümleri gözüyle bakıyor. Ancak bu olayların boyutu çok daha büyüktür. Sokaklar, caddeler ve parklara atılan zehirli maddeler, başta çocuklarımız olmak üzere insanların sağlığını tehdit eder boyuta ulaşmıştır. Sınırları İçmeler'i aşmış insanlık meselesi haline gelmiştir. Bu sebeple yetkilileri harekete geçirmek, onların üzerinde daha çok baskı kurmak zorundayız. İsteğimiz, açık ve net. Hayvan Hakları Kanunu'nun gerekleri yapılsın. Gerekli önlemler alınsın" dedi. 

Yürüyüşte hem Türkiye hem de İngiltere vatandaşı olan Sharon Barret, açıklamayı İngilizce'ye tercüme etti. 41 yaşındaki İngiliz hayvansever Diana Minogue, zehirlenmelerin durdurulmasını isterken, sorumluların da bulunmasını istedi. Bir başka İngiliz vatandaşı olan ve İçmeler beldesinde yaşayan 29 yaşındaki Kelly Atici de, "Bu hayvan ölümleri beni çok üzüyor, umarım failleri kısa sürede yakalanır. Hayvanları çok seviyorum, benim de bir köpeğim var. Eğer onun başına bir şey gelseydi çok üzülürdüm. Bir an önce tedbir alınmalı" diyerek tepkisini dile getirdi.
Marmaris'te yaşayan 51 yaşındaki Michelle Varleyseugr ise, "Türkiye'de hayvan ölümleri pek umursanmıyor. Zehirlenmelerden benim köpeğim etkilenmedi ancak ben çok endişeliyim" dedi. 

Hayvanseverler basın açıklamasının ardından sessizce dağıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 18:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aysel alptekin IP: 85.98.99.xxx Tarih : 28.01.2008 18:36:31

marmariste hayvan zehirlemeleri çok eskilere dayanıyor benim köpeğimide zehirlemişlerdi sadece belediyelere verilen bir zehir maddesiyle ve o yıl marmariste hayvan katliamı yapıldı ve benim bahçeme atılan zehirle köpeğim öldürüldü belediyeyi mahkemeye verdim sonuç takipsizlik atanı yakalayıp savcının karşısına çıkarmam gerekiyormuş ama buradaki olay sanırım şahıs işi yazık hayvan sevgisi olmayan insanlardan beklenilecek bundan başka birşey olamaz sanırım