5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Marmaris'te kruvaziyer bereketi

DEV GEMİLER ROTASINI MARMARİS’E ÇEVİRDİ

Kuzey Afrika’daki karışıklıklar sebebiyle Mısır’ı rotasından çıkartan İtalyan bayraklı Costa Pacifica ve  Portekiz bayraklı Grand Mistiral adlı yolcu gemileri Marmaris’e geldi.

iki gemide, çoğunluğu İtalyan, Alman ve Fransızlardan oluşan toplam 4 bin 100 yolcu olduğu bildirildi. Dev kruvaziyerleden inen yolcular, 2011 turizm sezonunun ilk günlerini yaşayan ilçeye hareket getirdi. Kimi turistler, daha önceden satın aldıkları çevre turlarına katılırken, kimisi de ilçe merkezinde kalmayı tercih etti. Marmaris’in yabancı misafitleri başta, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın yaptırdığı Marmaris Kalesi olmak üzere, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi. Çarşıda alışveriş yapanlar ise esnafı sevindirdi. Gemilerin, bu akşam üzeri demir alarak Marmaris’ten ayrılacağı bildirildi.

Mısır seferlerini iptal eden MSC Splendida 3 Nisan’da 3 bin 900, Costa Pacifica’da 11 Nisan’da 2 bin 620 yolcusuyla Marmaris’e gelmişti. Son iki seferle Mısır’ı rotasından çıkartan gemilerin Nisan ayı içerisinde ilçeye getirdikleri turist sayısı 10 bin 620’ye yükseldi. Ay sonuna kadar Aida Aura ve Aida Diva isimli gemilerin de ilçeye geleceğini belirten Marmaris Liman İşletmesi A.Ş. yetkilileri, “Söz konusu sayının 15 bini aşmasını bekliyoruz” dediler.

DEV GEMİLER ROTASINI MARMARİS’E ÇEVİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 12:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?