6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Marmaris'te LPG paniği

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, bir petrol istasyonundan LPG alan bir araçtan sızmaya başlayan gaz, petrol istasyonunun yanındaki apartmanlarda bulunan vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. 

Edinilen bilgiye göre, Yeniyol Caddesi üzerinde bulunan petrol istasyonundan, saat 23.45 sıralarında Hüseyin Eren isimli vatandaş aracına LPG almaya geldi. Eren'e ait 35 NAN 99 plakalı otomobilden gaz sızmaya başladığını gören istasyon görevlileri, aracı 20 metre iterek pompaların olduğu bölgeden uzaklaştırdı. 

Aracın patlama olasılığına karşı akü bağlantılarını kesen görevliler, polis ve itfaiyeden yardım istedi. Araçta inceleme yapan itfaiye yetkilileri, aracı bir çekici yardımıyla olay yerinden uzaklaştırmaya karar verdi. En ufak bir kıvılcımla aracın ve ardından da yanı başındaki petrol istasyonun infilak etmesi ihtimaline karşı yol trafiğe kapatıldı. 

Bu arada yükselen gaz kokusu nedeniyle evlerini terk eden mahalle sakinleri, gaz kaçıran aracın patlamaması için yoldan geçenlere sigaralarını söndürmeleri için çağrıda bulundu. Çekici yardımıyla aracın güvenle mahalle dışına alınmasının ardından derin bir nefes alan mahalle sakinleri daha sonra evlerine döndü. 

17 yıl Petrol Ofisi'nde çalıştıktan sonra Marmaris'e taşındığını belirten Sami Elden isimli vatandaş, "Ben bu mahalle sakinleri adına benzin istasyonun mahalleden taşınması için pazartesi günü girişimlerde bulunacağım. 17 yıl devlet memuru olarak Petrol Ofisi'nde çalıştım. Burada oturanlar içinde bulundukları tehlikenin farkında değil, ancak ben çok iyi biliyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 14:35:29
Güncelleme :29 Temmuz 2006 Cumartesi 14:39:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?