16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Marmaris'te mülteci operasyonu

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Bozburun Beldesi'nde jandarma son iki gün içerisinde düzenlediği operasyonlarda, yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen 35 kaçak yakalandı. Kaçakları, para karşılığı yurt dışına çıkarmaya çalıştıkları iddia edilen 6 kişi de gözaltına alındı.


Marmaris Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, dün ve bugün Bozburun kıyılarında 2 ayrı tekneye düzenlediği operasyonlarda yasa dışı yollardan Yunanistan adalarına geçme hazırlığında olan 14'ü Irak, 12'si Afganistan, 9'u Pakistanlı toplam 35 kaçağı yakaladı. Kaçaklarla birlikte, onları para karşılığı Yunan adalarına çıkarmak için anlaştıkları ileri sürülen N.Ş. (46), Y.A. (29), Z.F. (32), E.K.(34), S.D. (26) ve B.T. (28) gözaltına alındı. Ayrıca, 2 tekne ve 4 otomobile de el konuldu.

Kaçakların, Marmaris Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Marmaris Emniyet Müdürlüğüne gönderileceği, 6 zanlının da ifadelerinin ardından Adliye'ye sevk edileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 19:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?