22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Marmaris'te orman yangını

Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yangını kısa sürede söndürüldü. Çocukların çıkardığı iddia edilen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.


Edinilen bilgiye göre Armutalan Beldesi Siteler Mahallesi'nin tepelik ve ormanlık alanında saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Yerleşim birimlerine 50 metre mesafede çıkan orman yangınını çevre sakinleri hemen itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne haber verdiler. Önceki günlerde yağan yağmur nedeniyle yangın büyümeden, 4 arazözün müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınıp söndürüldü. Yangında çok az miktarda bir alan zarar gördü.


Çevredeki binalarda oturan görgü şahitlerinden Fatma Yılmaz, 12-13 yaşlarında üç çocuğun ormanlık alana gittikten sonra yangının çıktığını iddia ederek “Balkonda otururken üç tane 12-13 yaşlarında çocuk gördüm. Ormanlık alana doğru çıkıyorlardı. Ben çevrede oturanların çocuklarından zannettim ve içeri eve girdim. Ancak ne olduğunu görmedim. Sonra dumanları gördük” dedi.


Öte yandan Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, yanan alanda incelemeler sırasında, yerde, ağaç ve dal parçaları dışında yanmış materyaller bulduklarını belirtti. Yaz sezonunda aynı bölgede yangın çıkmış ve yangında 5 hektarlık bir alan yanmıştı. Çocukların yaktığı iddia edilen yangın hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 18:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?