4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Marmaris'te şike skandalı

MARMARİS'TE ŞİKE SKANDALI

Muğla Süper Amatör Küme takımlarından İçmeler Belediyespor ve Armutalan Belediyespor takımları şike yapıldığı iddiasıyla küme düşürüldü.

Marmaris Şehir Stadı'nda 14 Mart'ta oynanan ve İçmeler ekibinin 6-1 önde tamamladığı maçın sonucu, son 2 gole yapılan itiraz sebebiyle tescil edilmemişti.

Federasyonun Etik Kurulu maçın son dakikalarında şike olduğunu, son 2 golde rakip oyuncuların topu İçmelerli oyunculara verdiğini ve kalecinin toplara hiçbir müdahalede bulunmadığını tespit etti. Kurul, her iki takımın bir alt lige düşürülmesine karar verirken maçta görev yapan sporcu ve yöneticilerin de Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini talep etti.

KULÜPLER TEPKİLİ

Küme düşürülmelerini siyasi olduğunu iddia eden İçmeler Beldiye Spor Başkanı Duran Kaz, "Söz konusu maçın son dakikalarında attığımız 2 gole itiraz edilerek bir alt lige düşürülmemize karar verenler, bizim savunmamızı almadılar. Ortada görüntü kaydı yok, ispat yok. Kaldı ki şike yok. Uzatma dakikalarında rakip oyuncuların neden topa müdahale etmediği bizi ilgilendirmez, biz golümüzü atarız. Rakip takıma bu konuda herhangi bir müdahalemizi ispat etsinler, kulübü kapatırız. Hakkımızı yasal yollarla arayacağız" diye konuştu.

Armutalan Belediyespor Basın Sözcüsü Mahmut Mengilli iddiaları kabul etmediklerini belirterek, "İçmeler ekibinden gol konusunda hiç teklif almadık. Zaten küme düşmüştük. Kötü bir sezon geçirdik. Başka takımlardan maçlarda 7 gol yediğimiz bile oldu. O zamanlar kimse bir şey demezken, şike iddiasıyla verilen bu kararı kabul etmiyoruz. İddia edildiği gibi maçta hiçbir şaibe olmamıştır. Kararı yasal yollarla itiraz edeceğiz" diye konuştu.

MARMARİS'TE ŞİKE SKANDALI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 16:49:01
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 01:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?