22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Marmaris'te yılbaşı operasyonu

Muğla’nın turistik beldelerinden Marmaris’te yeni yıl kutlamaları için Diyarbakır ilinden gönderilen 4 kilo 250 gram esrar maddesi polisin yaptığı ‘Bozgun’ operasyonu ile yakalandı. Operasyonda 11 zanlı gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, yılbaşı hareketliliğini göz önüne alan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri Diyarbakır ilinden Marmaris’e uyuşturucu sevkiyatının yapılacağı duyumunu aldı. 4 kişilik zanlıyı takibe alan polis, Muğla otogarında şehirler arası terminale inen zanlıları takibe aldı. Muğla’dan Marmaris’e aile görünümünde özel taksi ile giden zanlılar polisin yaptığı operasyonda gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren polis, Muğla merkezde 4, Marmaris’te de 7 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan G.A.D. (36), H.K. (28), R.A. (28), A.C. (bayan-28), A.Y. (27), A.Ü. (37), A.M. (35), R.T. (37), A.A. (44), Ş.E. (28) ve F.N. (15) Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünde sorgulamaları yapıldı. 15 yaşındaki F.N isimli çocuk ise Çocuk Şube Müdürlüğü’nde tutuldu. Zanlılar ile birlikte 4 kilo 280 gram esrar maddesi ile birlikte uyuşturucu sevkiyatında kullanılan oto yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri 19 Aralık tarihinde de yine aynı ekibe ait M.T.B, M.Ç. ve H.G. isimli zanlıların 3 kilo 100 gram esrar maddesi ile yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığın açıklarken, uyuşturucu sevkiyatında Muğla’dan Marmaris’e kadar olan bölümde aile görüntüsü verilmek istendiğini, Muğla’dan Marmaris’e özel bir taksi ile yolculuk yapıldığını açıkladı. Ayrıca uyuşturucu maddenin sokak satıcılarına ulaştırılmasında çocukların kullanıldığını ve yakalanan zanlıların hepsinin de 8-10 arası suç dosyasının bulunduğunu açıklandı. Yakalanan zanlılar hakkında 18 yaşından küçük çocuğa suça teşvik ettikleri iddiası ile TCN’nın 38. maddesinden de işlem yapılacağı öğrenildi. Zanlılar Marmaris adliyesine sevk edilirken, uyuşturucu madde ticareti ve TCK’nın 38. maddesinden yargılanacaklar. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?