4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Marmaris'ten big jump'a destek

İZCİLERDEN ATLAYIŞLI PROTESTO

Muğla’nın Marmaris İlçesinde kamp yapan izciler, Avrupa'daki eylemlerle eşzamanlı olarak sulardaki kirliliğe dikkat çekmek için hep birlikte denize atladı. Etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Nehir ve denizlerdeki kirlenmeyi protesto amacıyla düzenlenen big jump'a (büyük atlama) Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde kamp yapan izciler de katıldı. 250 yavru kurt, Avrupa'daki eylemlerle eşzamanlı olarak hep birlikte denize atladı. Etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Günnücek Milli Parkı'nda devam eden Anadolu Yirmion Uluslararası İzci Kampı, nehir ve denizlerdeki kirlenmeyi protesto amacıyla düzenlenen big jump'la hareketlendi. Tüm Avrupa'da aynı anda, başta Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) olmak üzere çok sayıda çevre kuruluşunun katkılarıyla düzenlenen big jump'a Marmaris'teki yavru kurtlar da katıldı. Yerli- yabancı 250 izci, saat 16.00'da iskelede toplanıp Avrupa'daki eylemcilerle eşzamanlı olarak hep birlikte denize atladı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik hakkında bilgi veren izci lideri Egemen Bakırcı, ``Bu organizasyonla amaçlanan; Avrupa´daki kirlenen akarsuların temizlenmesine karşı politikacıların dikkatini çekebilmek. Biz de bu duyarlı etkinliğe destek verdiğimiz için mutluyuz'' dedi.

"www.bigjump.org'' adresinde yayınlanan bilgilere göre; 20 ülkeden 250 bin resmi, 400 binin üzerinde de bireysel katılımcı etkinliğe destek verdi.

İZCİLERDEN ATLAYIŞLI PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 16:20:04
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 19:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?