22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

'Maskeli yağmacılar' tutuklandı

Muğla merkez ve Ula ilçesinde yalnız ve yaşlı vatandaşların evine giren üç kişi, zorla yağma ettikleri paraları yerken yakalandı. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Ula İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, Ula ilçesinde 7, Muğla merkezde bir eve kadın çorabı, atlet ve bere takarak girdiği ileri sürülen B.T. (24), M.B. (17) ve U.A (17) isimli şahısları, en son yaşlı bir bayanın evine girdikten sonra, yakaladı. Bir işhanında zorla yağma ettikleri paraları yerken yakalanan zanlıların Ula ilçesinde oto hırsızlığına karıştıkları ortaya çıktı.

YAŞLILARI HEDEF ALIYORLARDI 

Ula'da halk tarafından 'Maskeli yağmacılar' olarak adlandırılan ve halkın korkulu rüyası haline gelen zanlılar, gündüz tenha ve kuytu sokaklardaki yaşlıları takibe alıyorlardı. Takip ettikleri yaşlıların evlerine gece gelen zanlılar, kapıyı önce çalıyorlar, eğer açmazlarsa kırarak içeri giriyorlardı.

ÇARŞAFLA BAĞLIYORLAR 

Edinilen bilgiye göre, girdikleri evlerde kadın çorabı ve bere ile yüzlerini kapatan zanlıların, ellerindeki çarşaf ile yaşlı bayan ve erkeklerin ellerin bağlayarak evde bulunan değerli eşyaları çaldıkları iddia edildi. Ula ilçesinde 7 ayrı yağma olayına karışan ve bir de oto hırsızlığı yaptıkları iddiası ile aranan zanlılar, Ula'da son işlerinde parmak izi bıraktılar. Polis parmak izinden yola çıkarak zanlıları aramaya başladı.

MUĞLA'DA YAKALANDILAR 

Ula İlçe Emniyet amirliği ekipleri ile Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sunucu yakalanan üç zanlı, son olarak Muğla Merkez Karamehmet Mahallesi Kızıldağ Sokak'ta evde tek başına yaşayan 68 yaşındaki Nasibe Özdemir'in evine girdi. Polis tarafından takibe alınan zanlılar, sabah zorla yağma yaptıkları paraları yerken Muğlalı İşhanında yakalandılar. Muğla Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 3 zanlı, Muğla Adliyesi'ne çıkarıldılar. B.T., M.B. ve U.A isimli zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Muğla E tipi Kapalı cezaevine gönderildiler.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 09:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?