4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Mavi bayrak sayısı 79’a çıktı

MUĞLA’DA MAVİ BAYRAK SAYISI 79’A ÇIKTI

Avrupa’da 30, dünyada 49 ülkede uygulanmakta olan ve bir yıllığını plaj, marina ve yatlara asılan Mavi Bayrak alan plaj, marina ve yatlar açıklandı.

Uluslar arası Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen ve Türkiye’de Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından yürütülen Mavi Bayrak, bir yıl süre ile asıldığı plaj, marina ve yatın temizliğini simgeliyor.

Geçtiğimiz yıl Muğla’da 62 plaj, 6 marina ve üç yat ile Türkiye’de Antalya’dan sonra ikinci sırada yer alıyordu. Mavi Bayrak ayabilmek için plajlarda, çevre eğitimi ve bilgilendirme, yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve güvenlik ve hizmetler başlığı altında 32 kriterin yerine getirilmesi gerekiyor. Marinalarda ise, deniz suyu kalitesi, çevre yönetimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi ve güvenlik-hizmetler başlığı altında 24 kriter gerekirken, yatlarda ise gezi tekneleri yönetmeliği, atık takip formu, denize elverişlilik belgesi, sintine ve pissu tankları düzenli olarak marina veya başka bir toplama merkezine çektirilmeli ve bu işlemin yapıldığı belgelendirme gibi 19 kriter yer alıyor.

Muğla bölgesinde geçen yıl 62 plaj, 6 marina ve üç yat mavi bayrak asmıştı. Yatlardan birisinin satılması nedeniyle yat sayısı ikiye düştü. 6 olan Marina sayısında artış olmazken, plaj sayısı 62’den 71’e yükseldi.

MAVİ BAYRAK ALAN PLAJLAR

BODRUM: Kervansaray Otel, İsis Tatil Köyü, Noa Bodrum Beach Clup, Samara Hotel, Işıl Clup, Azka Otel, Wow Bodrum Resort, Torba Clup Voyage, Kumbahçe Halk Plajı, Ambrosia Hotel, Aktur Bitez, Bitez Yalı Belediye Halk Plajı, Aktur Apart, Voyage Türkbükü Hekimköy Tatil Sitesi, Gren Beach Resort Otel, Gündoğan Halk Plajı, Light House Deluxe Resort&Spa, Scala Beach, Ortakent Halk Plajı, Turgutreis Günbatımı Halk Plajı, Armonia Holiday Willage&Spa, Clup Armonia Bodrum Evleri, Kefaluka Resort Otel, La Blanche Resort&Spa, Kadıkale Resort, Magiclife Bodrum, Yelken SPA Hotel Clup Resort, Sea Garden 11, Kempinski Hotel Barbaros Bay, Latanya Beach Resort Otel, Bodrum Holiday Resort&Spa, Valtur, Ersan Resort SPA, Palmiye Tatil Köyü, Sea Garden 1, Hotel Golden Age Bodrum, Delta Beach Resort, Yalıkavak Halk Plajı, Clup Flipper.

DATÇA: Aktur Tatil Sitesi, Aktur Camping, Aktur Kurucabük, Hastanealtı Plajı.

FETHİYE: Swisotel Göcek Marina Resort, Clup Suncity, Kumburnu Halk Plajı, Clup Hotel Meri, Pilside Beach Clup.

MARMARİS: Miramer Beach, Poseidon Hotel, Marmaris Belediye Halk Plajı, Maritim Hotel Grand Azur, Magiclife Marmaris, Grand Yazıcı Clup Turban, Gren Platan Hotel, Clup Resort Select Maris, Martı Marina Halk Plajı, Grand Yazıcı Mares, Grand Yazıcı, Martı Resort Aqu Otel, Martı Le Perla, Munamar Otel, Palmetto Resort Hotel, Palmetto Terapi Merkezi, Turunç Otel, Turunç Halk Plajı.

ORTACA: Hilton Dalaman Golf Resort&Spa, Robinson Club Sarıgerme Park, Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği Plajı, Ortaca Belediye Halk Plajı.

ULA: Akyaka Halk Plajı.

MARİNALAR

BODRUM: Milta Bodrum Marina, Doğuş Turgutreis Marina.

MARMARİS: Netsel Marmaris Marina, Martı Marina.

FETHİYE: Port Göcek marina, Ece Marina.

YAT: Fethiye’den Kayhan Kaptan ve Artun.

MUĞLA’DA MAVİ BAYRAK SAYISI 79’A ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 16:40:05
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 17:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Beskazali IP: 78.173.222.xxx Tarih : 11.05.2010 08:46:41

Gorunuse bakilirsa bu bayragida satin alabiliyorsun. Listedeki isimler dikkatimi cektide, Demokratik TURKEY!!