16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Mavi yolcuların istikameti Gökova

Doğal güzellikleriyle ünlü Gökova koyları, "mavi yolculuk" yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Her sezon yaklaşık 100 bin kişi Gökova’nın eşsiz mavi koylarıyla tanışıyor.

Doğal güzellikleriyle ünlü Gökova koyları, "Mavi Yolculuk" yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gökova körfezindeki turistik beldelerden Akyaka’nın Belediye Başkanı Ahmet Çalca, yılda 100 bin kişinin, körfezde mavi yolculuğa çıktığını söyledi.

Çalca, turistlerin, Akyaka’dan kalkan günübirlik teknelerle Gökova Körfezi’ndeki su altı mağarası, Tavşanlı koyu, İncekum plajı Zeytinli koy, Sedir Adası, Lacivert koy, Okluk koyu ve Akbük koyunu gezme fırsatı bulduklarını belirtti.

Turistlerin, Gökova’nın el değmemiş koylarını çok sevdiğini anlatan Akyaka Belediye Başkanı Çalca, "Biz de turistlere en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Turistler, mavi yolculuk güzergahı boyunca koylarda verilen molalar ve teknelerde hazırlanan yemeklerle ihtiyaçlarını karşılıyor. Misafirlerimize, teknelerde beş yıldızlı otel konforu yaşatıyoruz" dedi.

Ahmet Çalca, mavi yolculuğa çıkan özel ve tur teknelerinin beldenin ekonomisine de katkı sağladığını belirterek, "Tura çıkan yerli ve yabancı turistlerin beldeden alışveriş yapmaları, beldemizin ekonomisini canlandırıyor. Beldemize gelen misafirlerimizin kendi evlerindeymiş gibi hissedecekleri ortamı hazırladık" diye konuştu.



Mavi turlara yılda 100 bin kişi katılıyor



Akyaka Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Tur’a bağlı işletmeci Dağlar Gökovalı da, 10 yıldır kooperatife bağlı olarak mavi yolculuk için turlar düzenlediklerini belirtti. Turistler için günübirlik ve uzun olmak üzere iki tür program düzenlediklerini ifade eden Gökovalı, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlere Gökova’nın ve eşsiz koylarını, su altı mağaralarını tanıttıklarını ve denize girmelerini sağladıklarını söyledi. Uzun programları Temmuz ve Ağustos aylarında düzenlediklerini belirten işletmeci Gökovalı, şunları anlattı:

"Yerli ve yabancı turistler Gökova’da mavi turlara büyük ilgi gösteriyor. Özellikle okulların kapanmasıyla birlikte yerli turizm hızlanıyor. Temmuz ve Ağustos aylarında yerli gruplarımız çoğalıyor. Seyahat acenteleri bağlantılarımız dolayısıyla Mayıs ayından itibaren genelde Rus ve Baltık pazarından yabancı gruplar geliyor."

Dağlar Gökovalı, Gökova Körfezi’nde mavi turların Mayıs ayında başlayıp Ekim’in sonuna kadar devam ettiğini ifade ederek, "Kooperatifimizde değişik kapasitelerde 9 teknemiz var. Turlarda özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında büyük yoğunluk yaşıyoruz. Her sezon yaklaşık 100 bin misafire Gökova’nın eşsiz mavi koylarını tanıtıyoruz" dedi

AA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 11:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?