15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

MEÇEV'den 100. yıl kuruluş projesi

1992 yılında Ankara’da kurulan Muğla Eğitim Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı’nın (MEÇEV) geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulunda göreve seçilen yeni yönetimi Muğla’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Muğla’da hafta sonu 100. yılında Muğla adı altında bir kalkınma projesi ile ilgili bir toplantı düzenleyecek olan MEÇEV Yöneticileri Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı ziyaretlerinde proje hakkında bilgi verdiler.

İhracat Genel Müdürü Ali Boğa’nın yönetim kurulunda yer aldığı MEÇEV yöneticileri, yıllardır etkili olamayan vakfın bundan sonra daha da etkin çalışacağını kaydettiler. Başkanlığını İsmail Baykal’ın yaptığı Vakıf hakkında Vali Altıparmak’a bilgi veren İhracat Genel Müdürü Ali Boğa, 30 Ekim 1913’te il ilan edilen Muğla’nın 2013 yılında 100. yılını kutlayacağını belirterek, “MEÇEV’i eski yönetiminden borçsuz ve varlıksız olarak devraldık. Bundan sonra MEÇEV olarak daha etkin çalışmalarda bulunacağız. Muğla’nın kalkınma hamlesini başlatmak için hafta sonu 2009-2013 yıllarını kapsayan 100. yılında Muğla isimli bir proje başlatıyoruz. Bu projeye herkesin katılımın bekliyoruz. İlin mozaiğini temsil eden fikir verebilecek kişileri bir arada toplayacağız. Muğla’yı en iyi yerlere nasıl getirebiliriz, bunu tartışacağız” dedi.
Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak projeye tam destek verdiklerini belirterek, hafta sonu yapılacak toplantıda fikir verebilecek yaklaşık 50 kişiyi belirlediklerini söyledi. Vali Altıparmak, projeyle ilgili olarak Vali Yardımcısı Mestan Yayman’ı görevlendirdiklerini, bu projenin ilimizin kalkınmasında büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu’nu da ziyaret eden MEÇEV Yöneticileri, 100. yılında Muğla projesi hakkında destek istediler. Ziyaret sırasında konuşan Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu, bu projeye destek verdiklerini belirterek, “Muğla’nın Ankara’da bir lobisi mutlaka olmalı. Muğla’nın hak ettiklerini alabilmesi için bu tür oluşumlar çok önemli. Bu nedenle MEÇEV yönetimi olarak sizleri kutluyorum. Elimizden ne geliyorsa Muğla adına yapmaya hazırız” dedi

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?