15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Mecliste fuar hayalkırıklığı

Muğla İl Genel Meclisi kendi aldığı kararı uygulamaya geçiremedi. İl genel meclisi daha önce yaptığı toplantılarda İl Özel İdaresi olarak yurtdışında yapılacak fuarlarda Muğla ve ürünlerinin tanıtımını yapmak için oluşturduğu tanıtım fonuna bütçeden 250 bin YTL para ayırdı.

Bu paranın 50 bin YTL’lik bölümünü ilk olarak 12 Ekim tarihinde Ukrayna’nın Odesa kentinde yapılacak tanıtım fuarında kullanmayı planlayan İl Genel Meclisi, Özel İdare Genel Sekreterliği’nin fuara katılım için paranın ödenip ödenmeyeceğini bakanlığa sordu. Bakanlıktan henüz cevap gelmeyince Meclis fuara katılamıyor.

Meclis Başkanı Cem Erkin, yurtdışında düzenlenen fuarlarda İl Özel İdaresi ve Muğla’da üretilen ürünlerin tanıtımının yapılması için geçtiğimiz aylarda bütçeden 250 bin YTL para ayırdıklarını belirterek, “Biz meclis olarak Muğla’nın yurtdışı fuarlarda tanıtımının daha etkin bir biçimde yapılması için bu kararı almıştık. Hatta 12 Ekim’de Ukrayna’nın Odesa kentinde düzenlenen fuarda bir stand kiralayarak, Muğla Mermerini, yağını, zeytinini ve daha bir çok Muğla’da yetişen ürünün tanıtımının yapılması için Muğlalı girişimcilere tanıtım yapmaları için hediye edecektik. Ancak Özel İdaresi Genel Sekreterliğimiz meclis kararı ile bütçeden ayırdığımız paranın ödenip ödenmemesi için bakanlığa görüş sormuş. Bu görüşü sormasına hiç gerek yoktu. Meclis kendi aldığı kararı kendisi uygulayamıyor. Bakanlığa neden görüş sorulmuş anlayamıyorum. Bu nedenlerden dolayı 12 Ekim’de Odesa kentinde yapılacak fuara katılamayacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 20:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?