16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Meclis'ten bal kongresine destek yok

Muğla İl Genel Meclisi Ağustos ayı son toplantısı Meclis Başkanı Cem Erkin Başkanlığında yapıldı. 17 maddelik gündem toplantısı ile toplanan mecliste bir çok madde komisyon raporu doğrultusunda oylandı ve karara bağlandı.


Kasım ayında Muğla’da yapılması planlanan ve Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan 1. Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresine maddi destek verilip verilmeyeceği de karara bağlandı. Konuyla ilgili Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonunun kararını Başkan Esat Mahmut Kaçar okudu. Çam Balı üretiminde dünyada söz sahibi olan Muğla’da böyle bir kongrenin düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Kaçar, “3 bin 300 üyeye sahip Muğla Arıcılar Birliği üyelerini geçtiğimiz yıl yeterli bal alamaması nedeniyle aidatlarını yatıramadıkları bilinmektedir. Bu nedenle bu etkinliğe maddi destek sağlanması konusunda hiç kimsenin şüphesi yok. Ancak aynı etkinliğe Valiliğimiz parasal destek sağlayacağı için İl Genel Meclisinin maddi destek vermesine gerek yok. Biz bu projeyi gönülden destekliyoruz” dedi.


Daha sonra komisyonun kararı oylandı. Meclis Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan bu kongreye parasız destek verilmesi kararını oy birliği ile kabul etti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 14:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arıcı IP: 88.231.97.xxx Tarih : 12.08.2008 14:31:02

arıcılar kimseden ekstra destek yardım vs. istemiyor sadece bal fiyatları üreticiyi memnun edecek şekilde düzenlensin, arı taşımacılığı sırasında yapılan formalite işlemler kaldırılsın, bazı işlemler sadece kağıt üzerinde yapılıyor. akryakıt fiyatları arttıkça taşıma ve konaklama esnasındaki formaliteler devam ettikçe.. Arıcılık ve hayvancılık ayrılıp ayrı meslek olarak değerlendirilmedikçe; bitme noktasına gelen arıcılık önümüzdeki yıllarda bitecek gibi gözüküyor. Arıcılık biterse ne olur; Arılar tüm çiçekli bitkilerin döllenmesini sağladığından dolayı eğer arıcılık biterse meyve ve sebze üretiminide olumsuz yönde etkileyecektir. bunun neticesinde birçok ürünü olduğu gibi sebze, meyve ve balı ithal etmek zorunda kalacağız. bu yıl muğla ve civarında birçok arıcı arcılığı bıraktı arıcılığa devam edenlerinde arı adetlerinde büyük ölçüde azalma görülmektedir. herkese saygılr selamlar...