4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Mehmetçik korsan avlayacak

KORSAN AVCILARI YOLA ÇIKTI

Deniz haydutluğu ve korsanlara karşı, Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve bölgesinde görev yapan TCG Gökova fırkateyninden 8 Şubat'ta görevi devralacak olan TCG Gemlik fırkateyni, Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'nden törenle hareket etti.

Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümgeneral Yalçın Kavukcuoğlu'nun da katıldığı törende, fırkateynde görev yapacak askerlerin aileleri de hazır bulundu. TCG Gemlik Komutanı Deniz Kurmay Yarbay Berker Emre Tok, "kendilerine verilen görevin kendisi ve personeli için büyük bir gurur vesilesi olduğunu" ifade etti. Farklı bir coğrafyadaki görevin üstesinden gelebilecek birikime sahip olduklarını anlatan Berker Emre Tok, "Dünya barışı için görevimizi yerine getireceğiz. Deniz korsanlarına karşı yapacağımız görevi Türk

donanmasının bize verdiği sorumlulukla en iyi şekilde yerine getireceğiz" dedi.

Tören sonrasında fırkateynin limandan ayrılışı sırasında TCG Gemlik'te görev yapan askerler ile yakınları arasında duygulu anlar yaşandı. Yakınlarını uğurlayan bazı anne, baba, eş ve çocukların gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

SAT ve SAS timlerinin yanı sıra bir helikopterinde bulunduğu fırkateynde, 260 personel görev yapacak. TCG Gemlik'in 8 Şubat'ta Aden Körfezi'nde TCG Gökova'dan görevi devralmasının planlandığı belirtildi.

KORSAN AVCILARI YOLA ÇIKTI
KORSAN AVCILARI YOLA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 15:39:14
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 15:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?