8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü, Muğla ve sahillerinde rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren saatte 50 ile 70 kilometre hızla eseceği uyarısında bulundu.

Muğla Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın sabah saatlerinde başlayacak sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın öğleden sonra etkisini arttıracağını ve özellikle Muğla sahil şeridinde gece geç saatlere kadar etkili olacağı bildirildi.

Yağışla birlikte rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden zaman zaman fırtına şeklinde saatte 50 ile 70 kilometre hızla eseceğinin belirtildiği açıklamada, kuvvetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği sel, taşkın, çatı uçması ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması istendi.

-Denizcilere fırtına uyarısı-

Açıklamada, Bodrum-Kaş arasında denizde batı ve güneybatıdan esmesi beklenen rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren 6 ile 8 kuvvetinde ve saatte 50 ile 75 kilometre hızla eseceği kaydedildi. Rüzgarın, Pazar günü yön değiştirerek kuzey ve kuzeybatıdan 6 ile 8 kuvvetinde eseceği belirtilerek dalga yüksekliğinin de 2 ile 5 metre civarında olacağı bildirildi.


 

AA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2012 Cuma 18:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?