5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Meteoroloji’den yağış uyarısı

METEOROLOJİ’DEN YAĞIŞ UYARISI

Muğla’da bugün akşam saatlerinden itibaren Pazar sabahına kadar şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Ayrıca denizlerde de fırtına nedeniyle denizcilerin dikkatli olmaları istendi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Antalya Bölgesel Hava Tahmin Merkezi’nden gönderilen ‘Meteorolojik Uyarı’da “Muğla ili Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine girecektir. Yağışların Cumartesi gün boyu sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde kuvvetli olacağı ve kuvvetli yağışla birlikte rüzgârın Güney yönlerden fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir. Kuvvetli yağış Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Muğla’yı terk edecektir” denildi.

DENİZCİLERE UYARI

Antalya BHTM’den yapılan uyarıda, denizciler de uyarıldı. Denizcilere yapılan uyarıda, “Cumartesi günü kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın kıble ve keşişlemeden 7 ila 9 (33-47 deniz mili) kuvvetinde esmesi beklenmektedir. Deniz çok kaba dalgalı, dalga yüksekliği 3.0 ila 4.0 açıklarda 6.0 - 8.0 m. dolayında olacak. Hava kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Fırtınaya karşı denizcilerimizin ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 16:41:02
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 23:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?