4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Mezarlığın yol ve su sorunu çözülüyor

MEZARLIĞIN YOL VE SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Milas Şehir Mezarlığı’nın yol ve su sorununun çözülmesi için Milas Belediyesi’nce başlatılan çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Şehir Mezarlığının ilçeye yakışır bir görünüme kavuşturulması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Milas Belediyesi Fen İşleri ve Su İşletme Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında beton bordür döşeme çalışması tamamlanırken, yol betonu ve mezarlık içi su hattı döşeme çalışmaları büyük hızla devam ediyor.

Geçtiğimiz gün yapılan çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mat ve bayındırlık birimi sorumlusu İnşaat Mühendisi Gürcan Taşkın’la birlikte inceleyen Belediye Başkanı Muhammet Tokat çalışmalarla ilgili şunları söyledi; “Şehir mezarlığımızı ilçemize yakışır bir görünüme kavuşturmak için üç hafta önce başlattığımız çalışmalar büyük bir titizlik içerisinde devam etmektedir. Regaib Kandili’ne yetiştirmeyi planladığımız çalışmalar maalesef yaşadığımız üzücü olaylar ve hava muhalefeti nedeniyle uzamıştır. Çalışmalar kapsamında mezarlık içerisindeki yollarımızı bir düzene sokacak olan beton bordür çalışmamız ve su hattı döşenmesi gerekmeyen noktalarımızdaki yol betonlama işlemi tamamlanmıştır. Şu anda mezarlığımızın içerisinde Su İşletme Müdürlüğümüz ekiplerince temiz su hattı döşeme çalışmaları devam etmektedir. Mezarlık içerisinde özellikle yüksek kesimlerde bulunan çeşmelerimizde yaşanan su probleminin çözümü için yapılan çalışma ile yaklaşık olarak bin 750 metre 63’lük PVC su borusu döşenirken, şuanda 25 olan çeşme sayısının arttırılması içinde planlama yapılmaktadır. Ayrıca şehitlerimizin bulunduğu mezarlığımızın üst kesiminde bir düzenleme çalışması yaparak burayı da mezarlığa yakışır bir görünüme kavuşturacağız. Ayrıca belirtmek isterim ki özellikle kandil ve arefe günleri mezarlığımız içerisinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltılması için mezarlık içinde ve girişinde belirlenen otoparkların vatandaşlarımızca kullanılması ve yaşlılarımız için giren araçlarında mezarlık içerisindeki yönlendirmeye uyarak hareket etmeleri bu sorununda çözümüne büyük bir katkı sağlayacaktır. Tüm bu çalışmalar sırasında yaşanacak olan sıkıntılar yüzünden vatandaşlarımızın bizlere sabır göstermelerini rica ediyorum”

MEZARLIĞIN YOL VE SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
MEZARLIĞIN YOL VE SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 18:32:04
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 19:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?