4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Mezunlardan okullarına vefa

MEZUNLAR OKULLARININ EKSİKLERİNİ GİDERECEK

Milas Ortaokulu Mezunları Derneği Başkanı Nevzat Çağlar Tüfekçi ve beraberindeki eski mezunlar, Merkez İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek okulun sorunları hakkında bilgi aldı.

Milas Ortaokulu Mezunları Derneği Başkanı Nevzat Çağlar Tüfekçi ile dernek yönetim kurulu üyeleri Yaşar Avcı, Hakan Kara ve Ayhan Demirçivi, Merkez İlköğretim Okul Müdürü Bülent Hekimoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette dernek üyeleri hem Hekimoğlu’na görevinde başarılar dilediler, hem de okulun eksiklikleri ve sorunları hakkında bilgi aldılar.

Tüfekçi, Müdür Hekimoğlu’na çiçek takdim edip görevinde başarılar diledi, okulun ihtiyaçlarını ve sorunlarını öğrenip giderilmesinde katkıda bulunmak amacıyla ziyaret ettiklerini söyledi. Tüfekçi, “Milas Ortaokulu 1932 yılında kuruldu. Kurulduğunda Muğla ilinde bulunan iki ortaokuldan birisiydi. 1997 yılında Merkez İlköğretim Okulu haline gelen okuldan 65 yıllık süreç içinde binlerce öğrenci bu okuldan mezun oldu. Mezunların arasında yazar, şair, sanatçı, siyasetçi, iş adamı, devlet adamı olmak üzere çok sayıda insan bulunmaktadır. Okul açıldığında 11 öğretmeni, 67’si kız, 194’ü erkek olmak üzere 261 öğrencisi vardı. Ressam Turan Erol, Eski Bakanlardan Nahit Menteşe, Sait Yazıcıoğlu, TABA Başkanı Uğur Terzioğlu bu okulun mezunları arasındadır. Eski okul binasının restorasyonunun yapılması için 2000 yılında Milas Ortaokulu Mezunları Derneği kuruldu. Dernek olarak amacımız, okulumuzun devamı olan Merkez İlköğretim Okulu’nu çağdaş bir eğitim kurumu haline getirebilme konusunda çalışmalar yapmak, girişimlerde bulunmaktır. Okulumuzun ihtiyaçlarının giderilmesi için eğitim gönüllüsü hayırseverlerimizden ilgi ve destek bekliyoruz” dedi.

Tüfekçi ve beraberinde bulunan dernek yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Hekimoğlu da, “Sizlerin desteğini görmek bizleri son derece sevindirdi ve mutlu etti. Bizler okulumuzdan mezun olanların okulumuzu ikinci evleri olarak görmelerini ve unutmamalarını arzuluyoruz. Sizlerin bu çabaları ve çalışmalarının öğrencilerimize örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Okulun çok yönlü başarıları olduğunu, şiir-kompozisyon yarışmalarında birincililiklerinin bulunduğunu söyleyen Hekimoğlu, velilerinde okula karşı ilgili olduklarını ifade etti.

OKUL YÖNETİMİNCE BELİRLENEN EKSİKLER VE SORUNLAR

Okul yönetimi tarafından oluşturulan Merkez İlköğretim Okulu ihtiyaç listesi Müdür Yardımcısı Mehmet Önel tarafından okundu ve ihtiyaçlar şöyle sıralandı: “Yeni bina içinde bulunan 500 kişilik toplantı salonu için koltuk temin edilmesi. Okul bahçesinin düzenlenerek yeşil alan bırakılması, basket, voleybol, hentbol sahalarının zeminlerinin uygun hale getirilmesi. Mini golf sahasının yapımı. Bilgisayar sınıfı donanımının yenilenmesi. İkinci Fen ve Teknoloji Laboratuarının oluşturulması. Kütüphanenin eksikliklerinin tamamlanması. B Blok zemin kat ve ikinci kat sınıflarının pencere çerçevelerinin yenilenmesi. Eski binanın çatısının elden geçirilmesi. Bahçe duvarları üzerindeki demir parmaklıkların yükseltilmesi. Yeni binanın dışı ve idari binanın sınıf ve koridorlarının boyanması. Okul önü trafiğini rahatlatıcı girişimlerin yapılması. Öğretimde başarıyı artırıcı 5 tane akıllı tahta laboratuarı kurulması. Yeni binanın alt kat pencere parmaklıklarının takılması. Kırtasiye yanı atıl vaziyette duran alana dükkan inşası. Okul salonunda kullanılmak üzere 3x4 boyutunda projeksiyon perdesi alımı. İki tane fotokopi makinesi alımı. Basketbol ve voleybol takımları için eşofman, forma ve maç topu alınması. Aylık okul gazetesi ya da dergisi çıkarmak için A/3 boyutlu baskı makinesi alımı. Tuvaletlerde bulunan sıhhi tesisat ve kapıların elden geçirilmesi”

Tüfekçi, eksikliklerin ve sorunların çözümü için okuldan mezun olan işadamlarıyla irtibata geçileceğini ve diğer hayırseverlerin destekleriyle sorunların çözülmeye çalışılacağını ifade etti.

Eksikler ve sorunları dinledikten sonra dernek yöneticileri okulun toplantı salonunu, bilgisayar laboratuarını, kütüphanesini gezdi ve okul müdüründen bilgi aldılar.

MEZUNLAR OKULLARININ EKSİKLERİNİ GİDERECEK
MEZUNLAR OKULLARININ EKSİKLERİNİ GİDERECEK
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 10:15:00
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 13:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?