6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

MHP' de Başkan Şevki Hışır

İki adayın yarıştığı Muğla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Kongresi'nde daha önce seçimlere üç defa aday olan fakat kaybeden Şevki Hışır kazandı. Partinin kurucu üyeleri arasında yer alan ve Disiplin Kurulu Başkanlığı yapan Şevki Hışır, kongrede oy kullanan 335 üyenin 218'inin oyunu alarak Muğla MHP Merkez İlçe Başkanı seçildi.
Muğla Özel İdare toplantı salonunda yapılan kongreye MHP eski milletvekili Metin Ergun, İl Başkanı Osman Güven, ilçe başkanları, belde başkanları ve partililer katıldı. Divan Başkanlığı'nı İl Başkanı Osman Güven'in yaptığı kongrede, 335 üye oy kullandı. Adaylardan Şevki Hışır kongrede yaptığı konuşmada, "Muğla'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu üyeleri arasında bulunuyorum. Bu partide Disiplin Kurulu Başkanlığı yaptım. Biz bölen değil, birleştirici, yıkan değil, yapıcı kimliğimizle Milliyetçi Hareket Partisi'nin Muğla Merkez İlçe Başkanlığı'na talibiz. Bu özveriyi gösterebilmek için mesleğimi bir kenara bıraktım. Önümüzde iki seçim var. Eğer seçilirsek, Muğla'da MHP'nin oylarını en üst seviyeye çıkarmak için çalışacağız. Hedefimiz ilk genel seçimlerde Muğla'dan 5 milletvekili çıkartmaktır" dedi.
Diğer aday Emekli Albay Mustafa Gökay ise, uzun süredir Muğla dışında asker olarak görev yaptığını söyleyerek, "Partinin çalışmalarından hiçbir zaman uzak kalmadım" dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. Seçimlerde adaylardan Mustafa Gökay 335 üyenin 117 oyunu alırken, Şevki Hışır ise 218 oy alarak Muğla MHP Merkez İlçe Başkanı seçildi. Şevki Hışır'ın listesinde, Mehmet Baş, Ercan Taşkıran, Miraç Özcan, Anıl Öztürk, Cumhur Akmeşe, Gökhan Çarpar, Ünal yiğit, Salih Darcan, A. Osman barut, Fatih Coşkun, Hasan Gencer ve Bayram Korkmaz yer aldı
.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 23:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?