5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

MHP'li Toskay Muğla'da

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TOSKAY:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay ve yöre milletvekilleri Muğla il teşkilatını ziyaret etti. Tunca Toskay'a, Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, İzmir Milletvekili Şenol Bal ve Muğla Milletvekili Metin Ergün eşlik ederken, Toskay seçim sürecinde çatışma ve gerginlik istemediklerini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay, parti binasında yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde ilk seçim çalışmalarını MHP'nin başlattığını ve 81 ilde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Toskay, MHP olarak seçimi önemsediklerini belirterek "Seçim sürecinde çatışma ve gerginlik istemiyoruz. Bu dönemde bağırma sanal ortamda tartışma istemiyoruz. Türk Milletinin, Türk insanının sorunları neyse kamuoyunun önünde objektif olarak tartışmak, vatandaşı sağlıklı olarak bilgilendirmek istiyoruz" dedi.

GÜNDEM DEĞİŞTİRİLİYOR

Toskay, Türkiye'nin kendine özgü sorunları olduğunu belirterek seçim sürecinde bu konular yerine gündemin farklı noktalara çekilmek istendiğini söyledi. Sayın Başbakan'ın seçimden sonra Türkiye'de başkanlık sisteminin gerekirse referanduma gidebileceğini söylediğini anlatan Toskay, şöyle konuştu: "Bunlar tartışılabilir, olabilir ama seçim ortamında tartışılacak şeyler değil. Esas olarak çiftçinin, esnafın ve memurun durumunun tartışılması gerekir. Ancak, bunları tartıştırmıyor, yeni anayasa yapacağım diyor. Eee yap o zaman. Bu seçim yeni anayasanın oylaması olarak gelecekse, MHP olarak yeni Anayasada Türk vatandaşlığı kavramını çıkaracak mısınız? Federal bir sisteme, eyalet sistemine geçecek misiniz? Geçmeyecek misiniz? Türk bayraklarının yerinde bölgesel yönetimlerin bayrakları olacak mı, olmayacak mı? İstiklal Marşı ile birlikte bir takım yerel yönetimlerin kendine ait marşları da olacak mı, olmayacak mı? Bunların cevaplarını vatandaşlarımıza net olarak verecek."

MHP GRUBU İDAMA RET OYU VERDİ

Devlet Eski Bakanı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, idam cezasının kaldırılması ile ilgili soruya şöyle karşılık verdi: "İdam cezasının kritik noktası terör. Savaş, yakın savaş hallerinde idam cezası çok önemlidir. Türkiye gibi terörle boğuşan bir ülkede işin önemli tarafı budur. MHP iktidarında AB uyum çerçevesinde genel anlamda idam cezası kalktı. Fakat savaş ve terör suçlarında idam cezası devam ediyordu. İdam cezasının kaldırılması teklifi 2002 yılında gündeme geldi. MHP grubunun tamamı ret oyu verdi. Recep Tayyip Erdoğan meclisin misafir locasında otururken, 50 milletvekilinin tamamı evet oyu verdi."

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TOSKAY:
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2011 Pazar 14:49:00
Güncelleme :3 Nisan 2011 Pazar 23:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?