4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

MHP'li Vural Yuvarlak Çay'da

MHP GRUP BAŞKANI OKTAY VURAY YUVARLAK ÇAY'DA

Köyceğiz ilçesi Beyobası beldesi Pınar Köy sınırları içinde yer alan Yuvarlak Çay'da Fakfen tarafından yapılmak istenen hidroelektrik santralinin yapılmaması için eylemde bulunan Beyobası ve Pınar köylülerine destek vermek için TMBB MHP Grup Başkan Vekili İzmir Milletvekili Oktay Vural ile Muğla Milletvekili Metin Ergün, Yuvarlak Çay'da incelemelerde bulundu.

Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek'in daveti üzerine gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'a, Özbek ve Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay tarafından Yuvarlak Çay hakkında bilgi verildi. Yuvarlak Çay Koruma Platformu yetkilisi Reşat Uygun, "Burada santral yapılmamalı. Burada üretilecek elektrik, Dalaman Hava Limanı'na bile yetmeyecektir. Bizler buraya sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Yuvarlak Çay Topgözü'nde toplanan halka karşı Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek ve MHP Muğla Milletvekili Metin Ergün birer konuşma yaptı. Villetvekili Metin Ergün; "Yapılan ağaç katliamının önündeyim. Burada hakikaten ağaç katliamı yapılmış. Biz yatırıma karşı değiliz. Eğer bu yatırım çevreyi yok edecekse, insanın hayatını etkileyecekse, biz bu yatırıma karşıyız. Burada da bu yaşanıyor. Burası tarım yeri, narenciye bölgesi, burası susuz kalamaz. Burada devlet yetkileleri inceleme yapmış mı? Camiyi

çalan, kılıfını hazırlamış. Biz elimizden ne gelirse yapacağız" dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da, "Bakıyorum yetkililer tarafından hiçbir inceleme yapılmamış. Buraya vali de gelecek diğer devlet yetkililer de. Bu insan ne yiyor, ne içiyor, ne ekiyor? 14 bin insanı bir tarafa koyamazsın. Suyumuzu kullanmak istiyorlar. Bu insanların da bir diyeceği vardır. Bakın halkımız burada, çocuklarımız burada. Bu çocukların geleceğini düşünmek zorundayız. Topraklarımız yabancılaşıyor, suyumuz yabancılaşıyor. Bu topraklarda kim yaşacak? Ben sizleri bu topraklarda yaşatamazsam

milletvekili olmuşum ne yazar. Gençlerimiz geleceğe nasıl umutla bakacaklar? Tarım yaptırmayacaksın, 2 torba kömürle mi avutacaksın? Burada herkesin tarım yapma hakkı vardır" diye konuştu.

MHP GRUP BAŞKANI OKTAY VURAY YUVARLAK ÇAY'DA
MHP GRUP BAŞKANI OKTAY VURAY YUVARLAK ÇAY'DA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 17:50:05
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 18:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.ohanbaba48.com IP: 188.56.135.xxx Tarih : 18.01.2010 21:51:42

Böyle bir doğa harikasının yok edilmesini istemiyoruz.