22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Mike Adams Milas'ta ders veriyor

Dünyaca ünlü golf antrenörü Mike Adams, Milas'ta Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen golfçülere ders vermeye başladı.


Türkiye Golf Federasyonu tarafından Kempiski Otel ve Krae firmasının sponsorluğunda 15-16 Kasım'da düzenlenecek Ege Kupası'nı izlemek ve kendi adını taşıyan golf akademisinde ders vermek amacıyla Milas'ın Meşelik Köyü Karadamlar Mevkii'nde bulunan Vitapark Golf Sahası'na gelen Mike Adams, Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen golfçülere ders vermeye başladı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mike Adams, Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini belirterek, "Vitapark Golf Sahası'nı gezerek yetkililerden bilgi aldım. Tesis ABD'de bulunan tesisler gibi çok güzel. Ben de burada kendi ismimi taşıyan golf akademisinde dersler vererek Türkiye'deki golf sporunun gelişimine katkı sağlayacağım. Böyle kaliteli sahalarda antrenman yapmak sporculara büyük avantaj sağlıyor. Egitimlerde herkesin yapısına, fiziğine uygun atışlar yapmasını sağlıyoruz.

Bu teknikleri Türkiye'de gösterdikçe ülkede golf sporu da gelişecek. Senede 2-3 kez buraya gelerek dersler vereceğim, ancak burada olmadığım zamanlarda buradaki iki hocamız eğitimlere devam edecek" diye konuştu.


Eğitim almak için İstanbul'dan gelen ressam Gönül Nuhoğlu, bir senedir golf oynadığını ve ilk dersinde swinginin çok düzeldiğini belirterek, bundan sonraki derslerle birlikte atışlarının daha düzgün olacağını düşündüğünü söyledi.
Vita Park Yönetim Kurulu Üyesi Erol Büyük ise, ünlü bir hocanın Türkiye'ye gelmesinin büyük bir avantaj olduğunu ifade ederek, "Yıl boyunca biri yabancı biri Türk hocamız eğitimlere devam edecek. Yavaş yavaş golf severler gelmeye başlıyor. Fakat önümüzdeki sene buranın dolacağından hiç şüphemiz yok. Yeni açılacak diğer sahalar ile Bodrum'da bir golf destinasyonu oluşacak ve kış turizmi gelişecek.

Dolayısıyla Antalya Belek'te olduğu gibi kış sezonu bizim için de hareketli geçecek. Türkiye'deki amatörler için ilk büyük turnuvamızı yapıyoruz. 15-16 Kasım'da Bodrum Ege Kupası var. Daha ileride dünyadaki meşhur golfçüleri buraya getirmeyi hedefliyoruz. Hedemiz Avrupa Golf Turu'nun bir ayağının burada olmasını sağlamak. Bunu Türkiye'ye getirerek ülke turizme katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
Golf sahası için dünyanın en çevre dostu olan paspalum adlı çimi ABD'den getirttiklerini kaydeden Büyük, "Bu çim normal çimin tükettiği suyun altıda birini tüketiyor, burada 3 günde bir 5 dakika sulama yapıyoruz. Aynı zamanda deniz suyu ile de sulanabiliyor. Bu nedenle su problemimiz yok'' diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?