4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Milas-Bodrum yolu kapandı

MİLAS-BODRUM KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Milas-Bodrum karayolu bölgede etkili olan sağanak yağış nedeniyle kapandı; karayolunda ulaşım alternatif güzergahtan sağlanıyor.

Önceki geceden beri etkili olan sağanak yağış nedeniyle taşma ihtimali bulunan Mumcular Barajı’nın kapaklarının açılmasıyla yağmur suları altında kalan ve yapımı yeni tamamlanan Milas-Bodrum duble karayolunun 20. kilometresi taşıt trafiğine kapatıldı. Karayolunda ulaşın Dörttepe, Çömlekçi, Bayır, Mumcular, Meşelik ve Güvercinlik yönündeki yoldan kontrollü olarak sağlanıyor.

Çalışmalar nedeniyle kilometrelerce kuyruğun oluştuğu yolda jandarma ve polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Bölgede mahsur kalanlar olduğu belirtilirken Milas Belediyesi ve Bodrum AKUT ekibi, yoğun çalışma yürütüyor.

İncelemelerde bulunan Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Mumcular Barajı kapaklarının kapatılmasından sonra suyun çekileceğini belirterek; “22 Ocak tarihinde oluşan selden karayolu kısmen zarar görmüştü. O zaman gidiş-geliş trafiğini tek şeritten sağlamıştık. Ancak bu kez oluşan selle birlikte yolun dolgu bölümü büyük yara almış, yolun her an çökme tehlikesi mevcut. O yüzden yolu trafiğe kapattık" dedi.

KARAKUYU KÖPRÜSÜ DE TEHLİKEDE

Öte yandan su taşkınlarından en fazla etkilenen bir başka bölge olan Ovakışlacık köyünde, Karakuyu köyü üzerinde bulunan ve Ovakışlacık, Kıyıkışlacık, Yaşyer, Avşar, Damlıboğaz köylerine ulaşımı sağlayan köprünün de yoğun yağış nedeniyle yıkılmak üzere olduğu belirtildi.

Kılavuz Köyü Muhtarı Gürsel İnce, köprünün tek ayağının taşkından zarar gördüğünü, jandarma ekiplerinin köprüyü trafiğe kapattığını söyledi.

MİLAS-BODRUM KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI
MİLAS-BODRUM KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI
MİLAS-BODRUM KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI
MİLAS-BODRUM KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 13:30:05
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 15:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?