4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Milas yeni parklara kavuşuyor

MİLAS YENİ PARKLARA KAVUŞUYOR

Milas Belediyesi, tarafından şehrin değişik noktalarında yeni parkların açılmasına ve mevcut parkların yenilenmesi çalışmalarına devam ediliyor.

Milas’taki yeşil alan miktarını arttırmak için çalışmalarını yoğunlaştıran Milas Belediyesi, bu süreç içerisinde Aydınlıkevler Mahallesi’nde Sultan, Cumhuriyet Mahallesi’nde Prof. Dr. Türkan Saylan ve Hacıapti Mahallesi’nde Turhan Selçuk Parklarını hizmete açtı. Yine bu dönem içerisinde Aydınlıkevler Mahallesi’nde bir, Ahmet Çavuş Hayıtlı ve Güneş Mahallelerinde ikişer adet olmak üzere toplam beş adet parkında revizyonu gerçekleştirilerek Milas halkının kullanımına sunuldu.

Daha yeşil bir Milas için sürdürülen bu çalışmalar kapsamında Hacıapti Mahallesi Balçık Mevkii Kayısı, Mısır ve Kiraz Sokaklarının açıldığı noktada yeni bir park alanının düzenleme çalışmalarına başlanırken, İsmetpaşa Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde Fatih İlköğretim Okulu yanında bulunan ve daha önce atıl bir vaziyette olan çocuk parkındaki revizyon çalışmaları bitirilme aşamasına getirildi. Ayrıca Aydınlıkevler Mahallesi Akkent Sitesi içerisinde bulunan park alanındaki düzenleme çalışmalarında da sona yaklaşıldı.

Çalışma alanlarını Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mat ve teknik personel ile birlikte gezen Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Göreve geldiğimizden bu yana halkımızın istekleri doğrultusunda ilçemizin değişik noktalarında bulunan ve imar planında park alanı olarak ayrılan yerleri düzenleyerek ilçemize kazandırmak için önemli çalışmalar yaptık. Parklarımızda özellikle yeni açık alan spor aletlerimiz ile yürüyüş alanları ve çocuk oyun gruplarımız halkımızdan büyük ilgi görmüştür. Şuanda devam etmekte olan İsmetpaşa ve Hacıapti Mahallelerimizdeki yeni düzenlenmekte olan parklarımızda açık hava spor aletleri ve modern çocuk oyun gruplarımız bulunmaktadır. Ayrıca Hacıapti Mahallemiz Balçık Mevkiinde düzenlenmekte olan park alanımızda küçük bir piknik alanı da bulunacak. Bunların yanında Akkent Sitesi’nin orta bölümünde bulunan ilçemizin en büyük park alanlarından olan Akkent Parkı’nda basketbol, voleybol sahası bitirilirken, kafeterya inşaatı ve park içerisinde bulunan büyük oturma alanının üzerinin kapatılması çalışması ile oturma gruplarının bulunacağı alanın düzenleme çalışmaları devam etmektedir. Tüm bu çalışmalar tamamlandığı zaman ilçemiz üç yeni park alanına daha kavuşturulmuş olacak” dedi.

MİLAS YENİ PARKLARA KAVUŞUYOR
MİLAS YENİ PARKLARA KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 14:13:02
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 17:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?