4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Milas'a modern çevre yolu

MİLAS'A MODERN ÇEVRE YOLU YAPILACAK

Muğla'da Milas Belediyesi toplanarak 2009 Yılı Mali Kesin Hesap Cetveli'nin görüşmesini yaparak oy birliğiyle kabul etti.

Milas Belediyesi Meclisi daha önce açık bırakılan Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı 2009 Mali Yılı Kesin Hesap Cetveli'ni görüşerek kapattı.

7 Mayıs'ta gündemin 2. maddesi 2009 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelinin Plan-Bütçe Komisyonu'na havale edilip görüşülmesi oy birliğiyle kabul edilmişti. Belediye meclisi dün tekrar toplanarak 2009 Yılı Mali Kesin Hesap Cetveli'nin komisyonca hazırlanan raporunun okunmasının ardından görüşerek oy birliğiyle kabul etti.

Başkan Tokat, Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı kapatmasının ardından çevre yolunda yapılması planlanan sıcak asfaltla ilgili açıklamada bulundu.

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'yle görüşme yaptıklarını belirten Tokat, yolla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Tokat, "İki kavşak arasında bin 750 metre mesafe olması gerekiyor. Kırcağız Kavşağı ile Balçık Kavşağı arasında bu mesafe yok. Bu nedenle Balçık Kavşağı'nı kapatmak istiyorlar. Ancak köylerin ulaşımı, maden kamyonlarının işlemesi, Geyik ve Akgedik Barajlarına buradan ulaşım sağlandığından buranın kapatılmaması için çalışmalarımız devam ediyor. Çevre yoluna çıkan tali yollar arasında da

300 metre mesafe olması gerektiğinden bazı yollar kapatılmak istendi ancak mahallelerin ulaşımının çevre yolundan sağlanmasından dolayı bu pek mümkün gözükmüyor. Sanayi Kavşağı'nda bir düzenleme yapılması gerekiyor. Hastane yolu üzerindeki köprü ihalesinin daha önceden yapıldığı söylenmişti, burada bir yanlışlık olmuş, buranın ihalesi birkaç gün önce yapıldı. Çevre yolu kenarına yağmur suyu kanalları yapılacak. Böylece yağmur yağdığında yollarda su birikmesi olmayacak." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 22:36:05
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 09:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?