16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Milas'ın geleneksel deve güreşleri

Milas ilçesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen deve güreşleri yapıldı.

Kıran kırana gerçekleştirilen güreşe katılan 110 deve bu kez ilçeye yapılacak lise için güreşti. Mrenkli görüntülerin yaşandığı deve güreşlerinde 4 yaşındaki Yiğit Anıl da devesini güreştirip arenada boy gösterdi. Çevre il ve ilçelerden birçok vatandaşın ilgi gösterdiği güreşlere; Çanakkale, Burhaniye, Balıkesir, Pozan, Bergama, İzmir, Aydın, Denizli, Yatağan, Bodrum ve Milas'tan pehlivan develer katıldı.

DÜNYA'NIN EN KÜÇÜK DEVECİSİ

Develerin zaman zaman seyircilerin olduğu kısımlara doğru kaçması korkulu ve heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden olurken, arenada boy gösteren 4 yaşındaki bir deveci adeta ilgi odağı oldu. Bir çok kişi develerin yanına yaklaşmaktan korkarken deveci Öner Anıl'ın oğlu 4 yaşındaki dünyanın en küçük devecisi Yiğit Anıl da korkusuzca devesini çekip güreştirdi. Kıran kırana geçen güreşte urgancıların bazı develeri ayırmakta oldukça zorlanmaları gözlerden kaçmadı.

Düzenlenen deve güreşleri hakkındaki görüşlerini aldığımız Milas Deveciler Derneği Başkanı Fikret Aklaya güreşlerin oldukça güzel geçtiğini belirterek; "Burada 110 devemiz Akkent Mahallesi'nde yapılacak genel lise için güreşiyor. Develerimiz kıran kırana mücadele ediyor. Biz de burada uzaktan ya da yakından gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak misafirperverliğimizi gösterip onları mutlu bir şekilde evlerine göndermeyi hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 10:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?