4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Milas'ın gururu destek bekliyor

MUĞLA’NIN TEK HALTERCİSİ DESTEK BEKLİYOR

Muğla bölgesinin tek halter sporcusu Türkiye şampiyonu Milaslı Dilek Çağ, imkansızlıklar yüzünden idmanlarını zor şartlar altında evde yapıyor.

17 yaşındaki Dilek Çağ Muğla bölgesinin lisanslı tek halter sporcusu. İmkansızlar yüzünden idmanlarını zor şartlar altında eski halter şampiyonu babası Ömer Çağ’ın kurduğu aletlerle evinde yapıyor. Bugüne kadar çok sayıda Türkiye derecesi almayı başaran genç sporcu, kendisine destek verilmemesinden şikayetçi.

Yaklaşık 40 yıl Avustralya’da halter sporuyla uğraşan Ömer Çağ kızının başarılarından gurur duyduğunu söyledi. Muğla bölgesindeki spor kulüplerinin halter sporuyla ilgilenmediği için kendisine Konya’daki Alaaddin Keykubat Spor Kulübü çatısı altında şampiyonalara katılan genç sporcu Dilek, Haziran ayında Sivas’ta gerçekleştirilen Yıldızlar Ferdi Türkiye Şampiyonasında Türkiye 4.’sü olmayı başardı. Ayrıca 2009 yılında Uşak’ta yapılan kulüpler arası şampiyonada Türkiye 3.’lüğü elde eden Dilek, Milas’tan şampiyonaların yapılacağı bölgelere kendi cebinden yol parasını karşılayarak gidiyor.

Halterde dünya şampiyonu sporcumuz Nuran Taylan’ı örnek aldığını söyleyen genç sporcu özellikle Milas adına yarışmalara katılmak istediğini ifade ederek; “Çok zor şartlar altında kendi evimde idmanlarımı yapıyorum. Hem okul hem de idmanlar benim için zor oluyor. Kış aylarında evde sobayla idman yapıyorum. Hayatta kendim için mücadele ediyorum. İnsanlar yanımda olsa da olmasa da ben kendimi geliştireceğim” dedi.

Gözünü 2012’de Londra’da yapılacak Dünya Olimpiyatları’na diken Dilek, “Hırsımla, hayata karşı savaşımla zorlukların üstesinden geleceğime inanıyorum ve herkese kendimi ispatlayacağım. Halter sporu sayesinde ruhsal ve fiziksel olarak güçlü olduğuma inanıyorum ve şu an sadece kendimi geliştiriyorum” diye konuştu.

MUĞLA’NIN TEK HALTERCİSİ DESTEK BEKLİYOR
MUĞLA’NIN TEK HALTERCİSİ DESTEK BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 17:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?