4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Milas'ta 7 ayda 55 yangın

MİLAS’TA 7 AYDA 55 YANGIN

Muğla’nın Milas ilçesinde Ocak ayından bu yana 55 yangın meydana gelirken; yangınlar sonucunda 42.2 hektar tarım alanı ve hazine arazisi ile 6.7 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk sahasında Ocak ayından bu yana 25 orman 30 tarım ve hazine arazisi yangını çıktı.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; ormanlık alanda çıkan yangınların 8’i çoban ve piknik ateşi gibi ihmal ve dikkatsizlikten, 3’ü yer açma gibi kasıtlardan, 10’u yıldırım düşmesi gibi doğal afetlerden meydana geldi. 4 orman yangınının ise çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Tarımsal alanlarda çıkan yangınların 4’ünün tarla temizliği sırasında dikkatsizlik nedeniyle, 6’sının trafo ve enerji nakil hatlarından çıktığı öğrenildi. 20 yangının ise nedeni belirlenemedi.

Birçok yangının yıldırımlardan ve dikkatsizlikten çıktığını belirten Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak, “Kış döneminde yağan yağmurlar bizi çok rahatlattı. Anacak bizler yine de tedbiri elden bırakmadık. Oluşturduğumuz ekiplerle zamanında ve yerinde çıkan yangınlara müdahale etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yangınlara müdahale için kiralanan uçak ve helikopterlerin bizlere katkısı çok büyük. Bazen ekiplerimizin ulaşmada zorlandığı alanlarda da yangın çıkabiliyor. Buralara helikopterlerle yapılan müdahale ediyoruz” dedi.

MİLAS’TA 7 AYDA 55 YANGIN
MİLAS’TA 7 AYDA 55 YANGIN
MİLAS’TA 7 AYDA 55 YANGIN
MİLAS’TA 7 AYDA 55 YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 15:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?