22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Milas'ta akıllı sayaç uygulaması

Muğla’nın Milas ilçesinde yapılan yeni uygulama ile yeni su abonesi olanlar akıllı sayaç olarak bilinen Elektronik Kartlı Ön Ödemeli Su Sayaçlarını kullanacak. Milas Belediyesi Su İşletme Müdürü Güray Emiroğlu, bu sayaçların hem belediye hem de ev sahibi açısından avantajı olduğunu söyledi. 

Milas Belediyesi Su İşletme Müdürü Güray Emiroğlu, bundan sonra yeni abonelerin Elektronik Kartlı Ön Ödemeli Su Sayaçlarını kullanacaklarını, mevcut abonelerden de isteyenlerin bu sayaçlardan taktırabileceklerini söyledi. 

Emiroğlu, yaptığı açıklamada, “Elektronik Kartlı Ön Ödemeli Su Sayaçlarının hem belediye hem de ev sahibi açısından avantajları var. Belediye olarak 300 adet sayaç aldık. Firma yetkilileri tarafından belediye personelinden 1 kişi abone bilgi veri girişi, 3 kişi de sayaç montaj ve bilgi yükleme için eğitim alıyor. Bu sayaçların belediye açısından avantajları daha fazla. Suyun peşin satılması söz konusu. Su aboneleri kullanacağı su miktarı kadar ödemeyi peşin yapacak ve akıllı sayaç kartlarına yükleme yapılacak sonrasında da kartını götürüp sayacına takacak ve suyunu kullanmaya başlayacak. Yüklenen miktar bittiğinde suyu otomatik olarak kesilecek.
Su paralarının ortalama yüzde 15’i tahsil edilemiyor. Yeni sayaç uygulamasıyla su alacaklarının önüne geçilmiş olacak. Su abonesi olurken ev sahipleri 110, kiracılar 300 YTL teminat yatırıyordu. Bu yeni sayaç uygulamasında teminat alınmayacak. Sadece 12 YTL abone kayıt ücretini ödeyerek su abonesi olabilecekler” dedi. 

Elektronik Kartlı Ön Ödemeli Su Sayaçlarının ev sahipleri içinde avantajları olduğunu belirten Emiroğlu, kiracının su borcu yapmasının önüne geçilmiş olacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 14:45:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?