4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Milas’ta barlar şehir dışına taşınacak

MİLAS’TA BARLAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK

Milas’ta ilçe merkezi içindeki bar ve birahanelerden kaynaklanan asayiş sorunu vatandaşı bezdirdi. 1 yıl önce alınan karar doğrultusunda bu tür işletmeler için yer arayan komisyon, Söke karayolu kenarındaki kamyon garajı yanında bir alan belirledi.

Milas’ta son yıllarda kent merkezi içindeki bar ve birahanelerden kaynaklanan asayiş olaylarının çokluğu hem vatandaşı hem polisi bezdirdi. Son olarak Tabakhane Mevkii’ndeki bir barda çalıştığı belirlenen 25 yaşındaki Emine Aygün’ün öldürülüp sokağa atılması tepkilerin doruk noktasına çıkmasına neden oldu. Geçtiğimiz ay da Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polis ekiplerinin yaptığı operasyonda, bu tür işyeri sahipleri ve bazı çalışanları çeşitli suçlarla bağlantılı oldukları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Dönemin Belediye Başkanı Fevzi Topuz tarafından açılmasına göz yumulan bar ve birahane türü işletmeler mantar gibi artarak asayişi tehdit eder hale geldi. Özellikle Tabakhane, Dörtyol, Demirciler Arastası, Kapalı Pazar Yeri Bölgesinde yoğunlaşan benzeri işyerlerine tepki gösteren civar sakinleri durumu ‘katıksız ayıp’ olarak nitelendirerek “Türkiye genelindeki il ve ilçe merkezlerinde benzer işletmelerin yerleşim yerlerinden uzak bölgelerde bulunduğunu belirttiler.

Milas Belediyesi’nin barlar, oto komisyoncuları ve hurdacılar için yer belirleme komisyonunda CHP’li meclis üyelerinden Seyfi Sağlıcak, MHP’li Hamdi Helvacıoğlu, DSP’li Kemal Fındıkçıoğlu, Belediye Zabıta Müdürü Salim Tanış ve İmar Müdürü Münir Geçgin bulunuyor.

Kısa bir süre önce toplanan komisyon, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine Milas-Söke Karayolu, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi altındaki, belediyeye ait 100 dönümlük bir alan konusunda fikir birliğine vardı. Alanın yaklaşık 20 dönümü bar ve benzeri işletmeler için kullanıma sunulması planlanırken, 15 dönümlük bir alanın da oto komisyoncularına ayrılması bekleniyor.

Komisyonun MHP’li Meclis Üyesi Hamdi Helvacıoğlu, vatandaşlardan gelen şikayetlerin son dönemlerde arttığını belirterek, “Komisyonumuz yaptığı inceleme sonucunda Kamyon Garajı yanındaki bir alanı uygun buldu. Komisyon, alacağı kararın ardından durumu imar planı değişikliği için meclise getirecek. Uygun bulunursa, bu tür işletmeler söz konusu alana taşınacak” dedi.

2008 yılında Milas’ta 10 bardan 6’sı işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına uygun davranmadıkları gerekçesiyle dönemin Belediye Başkanı Hürol Önder tarafından mühürlenmişti.

MİLAS’TA BARLAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK
MİLAS’TA BARLAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK
MİLAS’TA BARLAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINACAK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 16:22:04
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 18:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?