5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Milas’ta baz istasyonları kaldırılıyor

MİLAS’TAKİ BAZ İSTASYONLARI KALDIRILIYOR

Milas kent merkezi içinde GSM operatörlerine ait baz istasyonlarının yıkılma kararı alındı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 1 Ekim 2009 tarihinde Anayasa Mahkemesi’nin baz istasyonlarını imari yapı olarak gördüğü kararla bağlantılı olarak yıkımların başlayacağını belirtti.

Karar ilk olarak, 23 Nisan Bulvarı’ndaki baca görünümü verilen bir baz istasyonunda uygulandı. Belediye ekipleri, GSM operatörü yetkililerinden ve mülk sahibinden baz istasyonunun kaldırılmasını istedi. GSM şirketi, belediyenin kararıyla birlikte baz istasyonunu kendi imkanlarıyla yıktı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Tokat; “1 Ekim 2009 tarihinden sonra tesis edilen baz istasyonları için belediyeden ruhsat alınması zorunluluğu getirilmiştir. Bu tarihten sonra, ruhsat almadan inşa edilen 4 adet baz istasyonu tespit edilmiş olup, encümenimizce bunların yıkım kararı alınmış ve ilgili firmalara bu karar tebliğ edilmiştir. Daha sonra da bunlardan Hayıtlı Mahallesi 23 Nisan Bulvarı üzerindeki bir binanın üzerinde olan baz istasyonunun yıkım tarihi ilgililere bildirilmiş ve o gün yıkıma giden ekiplerimize, baz istasyonu firması yetkilileri, sökümü kendilerinin yapacağını belirtmişlerdir ve ekiplerimizin gözetiminde baz istasyonu apartman çatsından sökülmüştür. Diğer üçünün yıkımı da önümüzdeki hafta gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.

2009 ve daha önce kent merkezine yerleştirilen istasyonlarla da ilgili olarak yeni imar planında yer belirlenmesinin ardından, bu tür yapıların da yaşam noktalarından uzak yerlere taşınacağı öğrenildi.

MİLAS’TAKİ BAZ İSTASYONLARI KALDIRILIYOR
MİLAS’TAKİ BAZ İSTASYONLARI KALDIRILIYOR
MİLAS’TAKİ BAZ İSTASYONLARI KALDIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 23:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sabahattin IP: 88.248.122.xxx Tarih : 19.02.2012 14:02:59

 slm ya bana yardımcı olun benın evımde baz istasyon var ve pişmanım taktıgıma yanı benı kandırdılar bunu kaldırmak ıcın ne yapmam gerek lutfen yardımcı olun..?