4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Milas’ta çam fıstığı seferberliği

MİLAS’TA ÇAM FISTIĞI SEFERBERLİĞİ

Milas Orman İşletme Müdürlüğü’nce, Milas’a bağlı köylere 40 bin fıstık çamı fidanı dağıtıldı. İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yedi şeflikte üretilen fidanlara köylüler büyük bir ilgi gösterdi.

Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak; “Bu fidanları Milas’ta ürettik, Milaslıya dağıttık. Vatandaşımızdan gördüğümüz ilgiden çok memnunuz. Çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Milas İlçe Orman Müdürlüğü’nce, Müdürlüğe bağlı yedi şeflik bölgesinde muhtelif türlerde 272 bin fidan üretildi. Müdürlük, bu fidanlar arasında bulunan yaklaşık 40 bine yakın fıstık çamı fidanını ilçemize bağlı fıstık çamı yetişen köylere dağıttı.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yedi şeflikte yetiştirilen fidanların, köylülerden çok büyük bir ilgi gördüğünü dile getiren Bayrak; “Köylülerimizin Fıstık Çamı Fidanı’na olan ilgisi beklentilerimizin çok çok üzerindeydi. Milas ve bölgesi zaten doğal olarak yetişen fıstık çamı bakımından çok zengin bir bölge. Vatandaşlarımız fıstık çamına yabancı değil. Fıstık çamının doğal olarak yetiştiği bölgelerimizde bulunan köylerimizden, özellikle Çukur Köylü vatandaşlarımız fidanlarımıza çok büyük ilgi gösterdi. Bölgemizde, 4 bin hektar fıstık çamı doğal yayılış alanı var. Biz, Milas Orman İşletme Müdürlüğü olarak, bu alanı daha verimli kullanmak istiyoruz. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız ile sağladığımız diyaloglarla bu konuda vatandaşlarımızı oldukça bilinçlendirdik. Milas İlçe Orman İşletme Müdürlüğü olarak, bu yıl Çukur Köyü pilot bölge olarak seçtik. Gerçekten buradaki köylülerimizde bizim çalışmalarımızda oldukça bilinçli olarak yanımızda oldular ve bu konuda çok büyük bir duyarlılık gösterdiler. Bizlerde bu ilgi ve duyarlılıktan dolayı oldukça mutluluk duyduk” dedi.

Bayrak ayrıca, Milas Orman İşletme Müdürlüğü olarak geçtiğimiz yılda ilçede 60 bin adet fıstık çamı dikerek, bin beş yüz hektar alanda rehabilitasyon çalışması yapıldığı, bilgisini de verdi.

MİLAS’TA ÇAM FISTIĞI SEFERBERLİĞİ
MİLAS’TA ÇAM FISTIĞI SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 11:55:05
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 14:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?