22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Milas'ta Cumhuriyet coşkusu

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Muğla’nın Milas ilçesinde de Cumhuriyet’tin kuruluşunun 85. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Dün Atatürk Anıtı’na çelenklerin konmasıyla başlayan kutlama törenleri bugün Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle devam etti. Buradaki tören saygı duruşunda bulunulması ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Kaymakamı Şahin Aslan, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Coşkun Uçarcılar, Milas Belediye Başkanı Hürol Önder, Milas Cumhuriyet Başsavcısı C. Mert Koparal, diğer yetkililer, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra törende Milas Kaymakamı Şahin Aslan, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Coşkun Uçarcılar ve Milas Belediye Başkanı öğrencilerin ve törene katılan halkın bayramını kutladı.

Milas Kaymakamı Şahin Aslan günün anlamına yönelik yaptığı konuşmada “Cumhuriyet halkın kendi kaderini kendisinin tayin ettiği egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu bir rejimin adıdır. Bu rejimin dayanağı sizlersiniz. Yani Türk Milletidir. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefi doğrultusunda yoluna kararlılıkla devam etmektedir” dedi.

Şiir kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesini ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu jimnastik ve halk oyunları izlendi. Geçit töreninde her zaman olduğu gibi en çok alkışı askerler aldı. Tören geçit töreniyle son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?