5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Milas'ta esrarengiz çukur

MUĞLA’nın Milas İlçesi’ne bağlı Söğütçük Köyü’nde Murat Çetin’in zeytin ağaçlarının da bulunduğu tarlasında ortaya çıkan, yaklaşık 1.5 metre çapında ve 20 metre derinliğindeki, dibine tünel ve kanalların bağlandığı belirtilen çukur şaşkınlık yarattı.

Söğütçük Köyü’nde dedesinden kalma, zeytin ağaçlarının da bulunduğu tarlasını eken evli ve bir çocuk babası 41 yaşındaki Murat Çetin, iki hafta önce traktörüyle geldiği tarlasında yaklaşık 1.5 metre çapında ve 20 metre derinliğindeki çukurla karşılaştı.

Çukurun nasıl oluştuğuna anlam veremediğini belirten Çetin, "Sanırım bu çukur daha önce de vardı. Üzeri de bir şekilde toprak tabakasıyla örtülmüştü. Bu toprak tabakası çöktü ve ortaya bu çukur çıktı. Olayı duyup gelenler de çukurun nasıl oluştuğuna anlam veremedi. Muhtarımız Akif Çoban jandarmadan yardım istedi. Bayram sonrası üniversiteden de yardım isteyeceğiz" diye konuştu.

Köylülerin yardımıyla beline ip bağlayarak çukurun dibine inen 24 yaşındaki Ömer Can da "Çukurun dibine belli yükseklikte tünel ve kanalların bağlandığını gördüm" dedi.

...
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2011 Çarşamba 21:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?