5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Milas'ta kuş gribi şüphesi

MİLAS'TA KUŞ GRİBİ ŞÜPHESİYLE 10 KİŞİ GÖZLEM ALTINA ALINDI

Muğla'nın Milas ilçesinde bir kişinin kuş gribi şüphesiyle hayatını kaybetmesinin ardından hastalık riski taşıyan 10 kişi gözlem altına alındı.

Milas'ın Selimiye ve Bafa beldelerinde yaşanan kuş gribi şüphesi nedeniyle 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde kriz masası oluşturuldu. Akşam saatlerinde iki beldede hastalık riski taşıyan 10 kişi 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde gözlem altına alındı. Hastalardan alınan kan örnekleri incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi.

 

KUŞ GRİBİ NEDİR?

Kuş gribi bulaşıcı bir hayvan hastalığıdır. Hastalığa sebep olan virüs sadece kuşları ve daha az olarak domuzları enfekte eder. Bütün kanatlı hayvanlar enfeksiyon riski altındadır. Özellikle hayvanların sıkı temas içinde yaşadığı kümes hayvancılığında virüs çok kolay olarak yayılabilmekte ve kısa süre içerisinde kümes hayvanları arasında salgına neden olabilmektedir. Kuşlarda hastalık iki şekilde görülür. Hastalığın bir şekli orta derecede şiddetle atlatılan tüylerde kırışıklık ve yumurtlamada azalma

olarak kendini gösterir. Hastalığın diğer formu ise ağır patojen özelliğe sahip virüsle görülen şeklidir ki oldukça öldürücüdür. Bu virüse yakalanan bütün kuşlar genelde hastalık etkilerinin görüldüğü ilk gün ölür. Bu hastalık şekli ilk olarak 1978 yılında İtalya'da tespit edildi.

MİLAS'TA KUŞ GRİBİ ŞÜPHESİYLE 10 KİŞİ GÖZLEM ALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2011 Pazar 21:11:05
Güncelleme :21 Mart 2011 Pazartesi 01:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?