4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Milas'ta orman yangını

MİLAS'TA ORMAN YANGINI

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kısırlar köyünde orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerine yakın bir alanda çıkan ve korku dolu anların yaşanmasına neden olan yangının orman içindeki elektrik hatlarından çıktığı iddia ediliyor.

Edinilen bilgiye göre; Kısırlar köyü Tükenmez Tepe'de orman yangını çıktı. Bugün saat 17.30 sıralarında çıktığı tahmin edilen yangına Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme ekipleri müdahale etti. Yerleşim yerlerine yakın bir noktada çıkan yangın korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Yangın söndürme ekiplerinin özverili çalışmaları, helikopter ve uçakların söndürmeye katılmaları sayesinde yangın yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrasında kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınıp söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmalarına devam edildi. Yangın söndürme çalışmasına köylüler de katıldı.

Milas İlçe Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak yangınla ilgili şunları söyledi: "Yangın ormanlık alandaydı. Yarım hektarlık bir alan yandı. Elektrik hatlarının ayırıcı noktası bulunuyor. Ayırıcıdan çıktığını tahmin ettiğimiz bir yangın. Ucuz atlattık. 60 kişilik kendi ekibimiz vardı. 4 helikopter, 2 uçak söndürmede görev yaptı. 8 tane de arazöz çalışmalara katıldı."

Olay yerine gelen Milas Aydem Müdürü Ali Karabıyık ve beraberindeki ekipler, Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Milas Orman İşletme Müdürü yangın bölgesine gelerek yangının çıkış sebebi olarak görülen elektrik hattının olduğu noktada inceleme yaptılar.

Yangınla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

MİLAS'TA ORMAN YANGINI
MİLAS'TA ORMAN YANGINI
MİLAS'TA ORMAN YANGINI
MİLAS'TA ORMAN YANGINI
MİLAS'TA ORMAN YANGINI
MİLAS'TA ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2010 Pazar 20:52:02
Güncelleme :11 Temmuz 2010 Pazar 21:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?