4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Milas’ta özel sınıf tartışması

MİLAS’TA ÖZEL SINIF TARTIŞMASI

Milas Merkez İlköğretim Okulu’nda yüksek miktarda bağış veren öğrenciler için özel sınıf oluşturulduğunu iddia eden veliler okul yöneticilerine tepki gösterdi.

İlköğretim 1. sınıf öğrencilerinin okula uyum süreci için erken başlatılan 2010-2011 eğitim-öğretim yılı Milas’ta tartışmalarla başladı. Milas Merkez İlköğretim Okulu’nda yüksek miktarda bağış veren velilerin öğrencileri için özel sınıf oluşturulduğunu iddia eden aralarında polis memuru, esnaf ve bazı parti yöneticilerinin de bulunduğu bir grup veli, haksızlık yapıldığı iddiasıyla tepki gösterdi. Tepkilerini okul yönetimine ileten veliler, sonuç alamayınca Milas Kaymakamı Bahattin Atçı’yla görüşmek istedi. Velilerin görüşme talebine olumlu yanıt veren Atçı, Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Bülent Hekimoğlu’nu telefonla aradı.

Veliler, son güne kadar kendi öğrencilerinin sınıflarının belli olduğunu, ancak okulun başladığı dün itibariyle belli olan sınıfların değiştirildiğini iddia etti. Görüştükleri diğer öğrenci velilerinin okul yönetiminin 3 bin TL tutarında bağış istediğini öğrendiklerini öne süren veliler, kura çekilmesini istedi.

Kaymakam Atçı’nın velileri okul müdürüyle görüştürmesi üzerine görüşme sırasında konuşan Okul Müdürü Hekimoğlu, kura sisteminin bilimsel ve pedagojik açıdan eğitim sistemi için sakıncalı olduğunu dile getirdi.

VELİLERLE ÖĞRETMENLER ARASINDA GERGİNLİK

Öğrenci velileri diğer okullarda sınıfların kura sistemiyle oluşturulduğunu ifade ederek okul yönetiminden mantıklı açıklama istedi.

Bu sırada tansiyonun yükselmesiyle okulda görevli öğretmenlerle öğrenci velileri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik, yine öğrenci velisi olan polis memurlarının araya girmesiyle yatıştı.

Okul yönetiminden olumlu yanıt alamayan öğrenci velileri, “Maalesef, yüksek miktarda bağış alınan velilerin öğrencileri iki ayrı sınıfta toplanmış. Bu eğitimde eşitlik ilkesine tamamen aykırı. Sınıfların kura sistemine göre oluşturulması gerek. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı’na konuyu taşıyacağız.” dedi.

Okul yöneticileri de ana sınıfından bu yana takip edilen öğrencilerin, durumları göz önüne alınarak sınıf değişikliklerinin yapıldığını savundu.

MİLAS’TA ÖZEL SINIF TARTIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 15:52:02
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 16:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali hakveren IP: 88.234.49.xxx Tarih : 14.09.2010 17:42:04

kendisine ilçe yöneticisi ve siyasetçi süsü verip ortalığa provake edenlere yazıklar olsun(kırmızı tşörtlü şahsa dikkat !...)