4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Milas’ta sel köprü yıktı

MİLAS’TA SEL KÖPRÜ YIKTI

Milas’a bağlı Ketendere köyüne ulaşımı sağlayan 35 yıllık köprü yoğun yağışa dayanamayarak çöktü. Köylüler, köprüye dayadıkları merdivenle ulaşımı sağlıyor.

Milas ve çevresinde dün etkili olan sağanak yağış çevre köylerde de hayatı felç etti. Metrekareye düşen 53 kg yağış nedeniyle bazı dere yatakları taşarak taşkınlara neden oldu. Bazı tarım arazileri sular altında kalırken, en büyük hasar, Milas’a 22 kilometre uzaklıktaki Bin 200 nüfuslu Ketendere köyünde oldu. Geçtiğimiz günlerde yaz aylarında yaşadıkları su sorunu nedeniyle haberlere konu olan köyde etkili olan sağanak yağış nedeniyle ulaşımı sağlayan 35 yıllık köprü, dün saat 12.00 sularında çöktü. Köprünün çöküşü sırasında üzerinde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Köprünün yıkıldığı bilgisine köylüler önce inanmadı. Haberi alan köylüler gördükleri karşısında şok olurken, köye taşıt ulaşımı sağlanamıyor. Jandarma ve İl Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri köprüde inceleme yaptı.

Yetkililer, köprünün en kısa sürede ulaşıma açılacağını ifade ederek köylülerden dikkatli olmalarını istedi. Köprüde ulaşım şimdilik, köprü ayaklarına dayanan merdivenle sağlanıyor. En büyük sıkıntıyı öğrenciler yaşarken, yetkililerin en kısa sürede tamamlanacağı sözüne güvenen köylüler, ilk kez bu denli bir felaket yaşadıklarını söyledi.

Ketendere Köy Muhtarı Mehmet Zeki İlhan, köprünün Bin 200 kişi tarafından kullanıldığını ifade ederek; “Köprü saat 12’ye doğru çökmüş. Yağan yağmurla. Ben Milas’taydım. Beni aradılar ve köprünün yıkıldığını söylediler. Ben inanmadım. Geldim baktım doğruymuş. Yetkililere bilgi verdim. Jandarma güvenlik önlemi aldı köprü etrafında. İl Özel İdaresi yetkilileri geldi inceleme yaptılar. Yağmur sularıyla boşalan yerlerin yeniden doldurulacağını söylediler. Fakat biz yeni köprünün yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu köprü zaten eskidi. Bugün giriş ve çıkış kısımları çöktü yarın ortası çöker. Köyümüzde 230 hane ve bin 300 nüfus var. Bu köylülerin hepsi bu yolu kullanıyor. Başka yolumuz, köprümüz yok. Köylü şu anda kendi imkanlarıyla oluşturduğu düzenekle geçiyor” dedi.

MİLAS’TA SEL KÖPRÜ YIKTI
MİLAS’TA SEL KÖPRÜ YIKTI
MİLAS’TA SEL KÖPRÜ YIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 14:02:05
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 15:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?