16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Milas'ta 'Türkiye Okuyor' kampanyası

Muğla'nın Milas ilçesinde "Türkiye Okuyor" projesi için kurulan komisyon Milas Kaymakamlığı'nda toplanarak proje hakkında görüş alışverişinde bulundu. Türkiye Okuyor Projesi ile insanların okuma alışkanlığının arttırılması amaçlanıyor. 

Türkiye Okuyor Projesi toplantısı Milas Kaymakamlığı'nda yapıldı. Proje ile vatandaşların okuma alışkanlığının arttırılması ve kitabın gündelik yaşamın bir parçası haline getirilmesi hedefleniyor.

KİTAP HAYATIN BİR PARÇASI HALİNE GETİRİLECEK 

Komisyona proje hakkında bilgilendirme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Veli Han, "Toplumun her kesimine okuma yazma alışkanlığı kazandırılması ve bu alışkanlığın geliştirilmesi, okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin eğitimi, ülkemizde hızla yaygınlaşan bilgisayar kullanımının etkin ve verimli hale getirilmesi gayesiyle Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Mili Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle diğer kamu kurum ve kuruluşların katılımlarıyla başlatılmıştır. Kitabın önemi, hayatımızdaki yeri, kitap okumanın kazançları ve okuma alışkanlığı kazandırılarak kitabın gündelik hayatın bir parçası haline getirilmesi hedeflenmektedir. Hedef kitlesi tüm toplumdur ancak öncelik öğrencilerdir" dedi. 

Han, 2007 yılı içinde okullarda 'Ben Okuyorum' diye bir kampanyanın başlatıldığını, bilhassa ilköğretim okullarında günde 30 dakika okuma yaptırıldığını söyledi.

OKUMA ALIŞKANLIĞINI GELİŞTİRMEK İÇİN 

Okuma alışkanlığını geliştirmek için şu kararlar alındı: "Bilgilendirme toplantısı yapılacak. Öğrencilerin kütüphaneye üye olmaları sağlanacak ve kitap okumaya özendirme çalışmaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından afişler hazırlanarak yapılacak. Türkiye Okuyor Projesi kampanyası kapsamında kitap bağışında bulunmak isteyenlerden kitaplar alınacak. Okul ve kütüphanelere kitap bağışı yapılması teşvik edilecek. Yazar ve okuyucu buluşturulacak, kitap fuarı açılacak, konferans ve panel düzenlenecek". 

Cezaevinde ve hastanede kitaplık oluşturulmasını isteyeceklerini söyleyen Kaymakam Bahattin Atçı, "Türkiye Okuyor Projesi toplantısını yaptık. Okuma alışkanlığının kazandırılması, kitabın daha çok insan hayatında yer alması açısından neler yapılabilir buları konuştuk. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 14:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?