22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Milas'ta yabancı müzik tartışması

Türk Eğitim-Sen Milas Temsilcisi Adnan Karaağaç, Milas’ta gerçekleştirilen 29 Ekim kutlamalarının bir bölümünün yabancı müzik eşliğinde yapılmasını eleştirdi.

Karaağaç, “Milli birliğe en fazla ihtiyacımız olduğu bugünlerde kendi öz kültürümüzden parçalar duymak isterdik.” dedi.

Milas’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atapark’ta geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Kutlamaların jimnastik gösterilerinin yapıldığı bölümünde yabancı dilde şarkılar çalınmasına Türk Eğitim-Sen yöneticilerinden tepki geldi.

Türk Eğitim- Sen Milas Temsilcisi Adnan Karaağaç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, cumhuriyetimizin 85. kuruluş yıl dönümünü coşkuyla kutlarken, toplumun tüm kesimleri, son günlerde gelen şehit haberleri üzerine tek yürek olmuşken, ilçemizdeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yapılan gösterilerin Cumhuriyet Bayramımıza yakışmayan yabancı müzik eşliğinde sergilenmesini Türk Eğitim-Sen olarak hiç uygun bulmadık. Bunun yerine milli birlik ve bütünlüğümüzü pekiştirecek kendi öz kültürümüzden Türkçe parçaların kullanılması çok daha uygun olurdu. Bundan böyle yapılacak kutlamalarda daha dikkatli olunması gerekir” ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 18:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?