15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Mimarlar ve mühendisler buluştu

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Milas İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen yemekte Milas’ta görev yapan yaklaşık 300 mimar ve mühendis bir araya geldi.


Milashan Otel’de önceki gece düzenlenen yemeğe Milas Kaymakamı Şahin Aslan, Milas Belediye Başkanı Hürol Önder, Selimiye Belediye Başkanı Mehmet Gül, Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı, Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak, Milas’ta kamu, özel sektör ve serbest olarak çalışan 300 mimar ve mühendis eşleriyle katıldı.


TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Enver Tuna, birlik gecesinde yaptığı konuşmada, İKK’ların Türkiye genelinde 35 il ve 5 ilçede bulunduğunu, Milas’ın da bu 5 ilçeden biri olduğunu kaydetti. TMMOB’nin 23 ayrı meslek odasının bir araya gelerek oluşturulduğunu ifade eden Tuna, Milas’ta yalnızca harita, mimar, makine, inşaat, elektrik, jeoloji ve maden mühendisleri odalarının temsilciliklerinin bulunduğunu ve bu yüzden İKK içinde bu meslek gruplarının temsilcilerinin olduğunu kaydetti.


Tuna, “Milas İKK’nın kuruluşu Temmuz’da gerçekleşti. Kurulumuz bünyesinde 320 mimar ve mühendis bulunuyor. Bunlara, temsilcilikleri bulunmayan orman, ziraat, şehir plancılığı, kimya, çevre mühendislikleri dahil değil. Türkiye genelinde İKK bulunan 5 ilçe arasına girmemizi sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğin devam etmesi Milas’ın tarihsel, kültürel ve turizm açısından da gelişmesine katkıda bulunacaktır. Milas, Muğla genelinde en uzun kıyı şeridi olan, 25 binlik ve 100 binlik planların uygulandığı bir ilçe” dedi.


İMO’DA AÇILMA UMUDU
Milas’ta kısa süre önce kapatılan İnşaat Mühendisleri Odası ve yetkileri sınırlandırılan Mimarlar Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası’yla ilgili bilgiler aktaran İKK Sekreteri Enver Tuna, “İnşaat Mühendisleri Odası Milas Temsilciliği kısa bir süre önce kapatıldı. Mimarlar Odası seçimle işbaşına gelmişti. Yetkileri kısıtlandı. Jeoloji Mühendisleri Odası’nın geçici süreliğine vize yapma yetkisi elinden alındı. Tüm bu gelişmeler de gösteriyor ki Milas, önemli bir ilçe. İnşaat Mühendisleri Odası temsilciliğinin yeniden açılması için gerekli girişimlerde bulunduk. 11 Ekim’de İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Serdar Harp’la görüştük ve temsilciliğin yeniden açılacağına dair gelişmeler olduğunu öğrendik. Sayın genel başkan aynı zamanda Milas’ı ziyaret sözü verdi” dedi.


MİLAS EVLERİ ÖN PLANA ÇIKARILSIN
Yemekte konuşan Milas Kaymakamı Şahin Aslan, mühendis ve mimarların böyle bir gecede bir araya gelmesinin sevindirici olduğunu belirterek, Milas evleri trendinin başlatılması için bir çalışma yapılmasını istedi. Safranbolu ve Beypazarı evlerini mimar ve mühendislere örnek olarak gösteren Kaymakam Aslan, “Böyle bir mimari özellik mutlaka Milas evlerinde yaşatılmalı. Biliyorum ki maliyet kavramının yarattığı çeşitli sorunlar özgün eserlerin ortaya çıkmasına engel oluyor. Bu birlik ve beraberliğin sürekli olmasını temenni ediyorum” dedi.
TMMOB İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen yemekte Milaslı Halk Müziği sanatçısı Tolga Çandar da sahne alarak birbirinden güzel türkülerini seslendirdi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 09:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?