22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

'MNG'yi aklama operasyonu'

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası ve Çomça Koyu’na MNG Holding A.Ş. tarafından kaçak ve izinsiz olarak dolgu yapılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan Milas Kaymakamı Bahattin Atçı’nın 2 hafta sonra görevine iade edilmesi çevrecilerin tepkisine neden oldu.

Yurtsever Cephe Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan, "İdari inceleme sonuçları ile ortada aklanan bir Kaymakamdan ziyade, aklanmaya ve yasal kılıf uydurulmaya çalışılan MNG vardır. Yoksa AKP’nin kendi bürokratlarını harcama konusunda elinin hiç titremediğine tüm kamuoyu tanık olmuştur. Yani bu bir bürokratı kurtarma değil, MNG’yi yağma alanına çöreklendirme operasyonudur" dedi. Karahan, hükümetin ’ortada bir suç yoktur, bu yüzden suça göz yumma da yoktur’ mesajı vermeye çalıştığını ileri sürdü.

Unutturuyorlar

Türkiye Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Bilge Contepe ise şunları söyledi: "Kaymakamın görevinden alınması, yeniden görevine iade edilmesi, şirkete ön izin verilmesi, bunların hepsi zaman kazanmak ve kamuoyunu oyalayıp, konuyu unutturmaya yönelik girişimlerdir. Denizi dolduran doldurduğu ile kalacaksa, parasal gücünü kullanarak yasa tanımazlığını yasal hale getirecekse, biz çevreciler de boş durmayıp ülkemiz sınırları içerisindeki kanunsuzluğu AİHM’ye götürmekten çekinmeyeceğiz." Kaymakam Atçı, Muğla Valiliği İl Özel İdaresi’nce gönderilen durdurma tebligatını geç ulaştırdığı gerekçesiyle hakkında açılan soruşturma çerçevesinde açığa alınmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 10:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Celal DEMİR IP: 78.173.201.xxx Tarih : 16.07.2008 23:57:01

MNG İnşaat firmasının yanlışı Mİlas kaymakamımızı üzdüğü gibi ;Milas halkını da üzmüştür.Kaymakamımızın bunları hak etmediini düşünüyorum.Neticede haklılığımız ortaya çıkmıştır.Kaymakamımızın tekrar görevine dönmesinden çok memnun olduk.Milas için doğru projeler üreteceğine inanıyorum. Saygılarımla... Celal Demir