4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Muğla, Utrecht Turizm Fuarı'nda

MUĞLA, HOLLANDA UTRECHT FUARINDA

Her yıl yaklaşık 135 bin kişinin ziyaret ettiği Hollanda’nın Utrecht Turizm Fuarı 12-17 Ocak tarihleri arasında başladı. Toplam 6 gün sürecek fuar boyunca yer alan etkinlikler arasında Türk yemeklerinden örneklerin sunulduğu kokteyl ve ikramların yanı sıra çeşitli yörelerimizden folklor gösterileri ile birlikte geleneksel ebru, tezhip ve cam sanatı örnekleri uygulamalı olarak sergileniyor.

Hollanda Utrecht Fuarında tanıtılmak üzere, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın talimatıyla, İl Özel İdaresi ve Fethiye, Dalaman, Milas, Bodrum Turizm Alt Yapı Hizmet birliklerinin kaynaklarıyla çeşitli tanıtım materyalleri ve hediyelik eşyalar hazırlandı. Muğla ilinin tanıtımı için önemli bir ülke olan Hollanda pazarında, en iyi temsili sağlamak amacıyla, Fuar’da Bodrum-Milas, Fethiye-Ölüdeniz-Göcek, Marmaris, Dalaman-Ortaca-Sarıgerme-Dalyan ve Muğla merkez beş ayrı standa tüm tarihi, kültürel ve turistik değerleriyle etkin olarak tanıtılıyor. Stantlarda ilk gün Muğla bölgesine ait tanıtım DVD’si, CD, broşür, poster, hediyelik eşyalar dağıtılarak, stant ziyaretçilerine Muğla ile ilgili enformatik bilgiler verildi.

Fuara, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar, Bakanlık yetkilileri, Muğla‘dan Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Filiz Mutlu, Şube Müdürü Burhan Ccoşkun, Fethiye Turizm Danışma Büro Sorumlusu Güler Uymaz ve Turizm Sektör Temsilciliklerinden yetkililer de katılıyor. İlk günkü izlenimlere göre, Hollanda ile bağlantılı iş yapan tur operatörleri, seyahat acenteleri ile ülkemize ve yöremize gelecek turistlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, bu ilginin fuar boyunca sürmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 13:56:00
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 18:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?