4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Muğla Danimarka'da tanıtıldı

MUĞLA’NIN TANITIM ATAĞI DEVAM EDİYOR

Muğla ve yöresinin turizm potansiyeli, 29-31 Ocak 2010 tarihleri arasında Danimarka’nın Kopenhag kentinde düzenlenen “Ferie Turizm Fuarı”nda da tanıtıldı.

Fuarın açılışına katılarak, Türkiye ve Muğla Standını da gezen Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, ülkemize gelecek turist sayısıyla, ülke ekonomisine olumlu yönde yansıyacak olan döviz gelirlerinin arttırılmasında, sahip olunan potansiyelin dış ülkelerde tanıtımının büyük önem taşıdığını söyledi. Vali Altıparmak, “Valiliğimizin koordinasyonunda, sektör temsilcileriyle işbirliği yaparak, Muğla ilinin sahip olduğu potansiyelin tanıtımı amacıyla, dış ülkelerde düzenlenen tüm turizm fuarlarına katılıma büyük önem verilmektedir. Bu çerçevede, Ferie Turizm Fuarına da, Bakanlığımızın temsilcileri ve Kopenhag Büyükelçimizle birlikte katıldık. Öyle inanıyorum ki, akılcı ve planlı bir şekilde yapılacak tüm dış tanıtımlar, önümüzdeki yıllarda Muğla ve yöresine gelecek yabancı turist sayısına olumlu yönde yansıyacaktır. Bu da, yöremizdeki işletmecilerin yüzlerinin gülmesi anlamına gelecektir. Muğla ilinin sahip olduğu turizm potansiyelinin ve Muğla ilinde turizme sunulan hizmetler sektörünün çeşitliliğinin ve kalitesinin arttırılması için, tüm kişi ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmalarımız sürmektedir” dedi.

“Ferie Turizm Fuarı”nda, ülkemiz ve Muğla standını gezen yabancı turistlerin, Muğla’nın Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi turizm merkezlerimizin doğal güzelliklerine ve kültürel zenginliklerine büyük ilgi gösterdikleri dikkati çekti. Yine fuarı gezen yabancı turistlerin, en çok merak ettikleri ve gitmeyi, görmeyi istedikleri yerler sıralamasında da, Muğla ilinin önemli turizm merkezlerinden, Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Datça gibi tatil yerlerinin yer aldığı belirlendi. Yabancı turistlerin tatil için gittikleri yerlerde de, 4-5 yıldızlı otellerle, tatil köylerini tercih ettikleri tespit edildi.

Danimarka “Ferie Turizm Fuarı”nda tespit edilen noktalar arasında ayrıca, yabancı turistlerin gittikleri ülkelerde, “Golf Turizmi”, “Bisiklet Turizmi” ve “Doğa Yürüyüşü” ve benzeri gibi alternatif turizm çeşitliliğinden yararlanmak istemeleri de yer alıyor. Fuarın açılışına katılan Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, ülkemize gelen yabancı turistlerin alternatif turizmde tercih ettikleri, Golf Turizmiyle de ilgilenerek, golf sahasında temsili olarak da olsa, kısa bir süre golf sporunu da yaptı.

MUĞLA’NIN TANITIM ATAĞI DEVAM EDİYOR
MUĞLA’NIN TANITIM ATAĞI DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 17:01:00
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 17:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?