6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Muğla Kent Ormanı açıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yaraş Köyü ormanlık alanında 10 bin 250 dekar alanda tesis edilen "Muğla Kent Ormanı", törenle açıldı. 

Törende bir konuşma yapan Muğla Valisi M. Temel Koçaklar, ormanın önemini anlatarak, "'Ağaç, çiçek ve yeşillik medeniyettir' diyen Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümünde bu Kent Ormanı'nı açmak çok anlamlı. Kentlerin stresinden uzaklaşmak için bu tür tesislere büyük ihtiyaç var. Ormanlar bakımından ülkemiz ve Muğla çok şanslı. Muğla'nın yüzde 68'i ormanla kaplı. Bu zenginliğimizi koruyup geliştirmeliyiz. Bu yılın ilk 6 ayında 60 orman yangını yaşadık. Yangınlara karşı hepimiz uyanık olmalıyız" dedi. 

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu da, törende yaptığı konuşmada, her ilde bir "Kent Ormanı" kurmaya hedeflediklerini, Muğla'nın öncü olduğunu vurgulayarak, "Bugün 36. Kent Ormanı'nın açılışını yapıyoruz. Muğla, ormancılık yönünden ve yangın riski açısından farklı bir yöremiz. Yangınların büyük kısmı burada çıkıyor. Polisiye güçle bu ormanları korumanız mümkün değil. Bozmadan, istifade ederek koruyabilirsiniz. Bu anlayışla Kent Ormanı'nı Muğlalılar'a armağan ediyoruz. Bu yeri kendi malınız, bahçeniz gibi koruyun. Gürültüsüz ve ateşsiz kullanımda hiçbir sınırlama yok" ifadelerini kullandı. 

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi de, kent ormanının kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu tesisi 10 bin 250 dekar alanda, şehirlerin stresinden kurtulmak isteyen insanlarımız için kurduk. İnsanlarımızın beden ve ruh sağlığını olumlu etkileyecek bu tesisi Muğlalılara armağan ediyoruz. Kent Ormanı'nın içinde koşu, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, seyir terası, gözetleme kulesi ve soyunma kabinleri bulunuyor. Burada ateş yakmadan her türlü etkinlik yapılabilecek" şeklinde konuştu. 

Muğla Kent Ormanı açılış törenine Muğla Valisi M. Temel Koçaklar ile birlikte Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, adli ve idari yargının temsilcileri, Rektör, İl Genel Meclisi Başkanı, Baro Başkanı, belediye başkanları, emniyet ve jandarma temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, orman çalışanları, öğrenciler ve yurttaşlar katıldı.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 02:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?