6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Muğla Müzesi'nde Gladyatör Salonu

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, 2000 yılında Güney Ege Linyitleri İşletmeleri'ne (GELİ) ait kömür havzalarında sürdürülen kömür çıkarma çalışmaları sırasında 6 yıl önce tesadüfen bulunan gladyatör mezar stelleri, Muğla Müzesi'nde oluşturulan Gladyatör Salonu'nda sergilenmeye başlanacak.

Muğla Müze Müdürü Arkeolog Şevki Bardakçı tarafından hazırlanan ve Muğla Mermerciler Derneği katkılarıyla oluşturulan Gladyatör Salonu'nun, önümüzdeki günlerde, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından açılacağı bildirildi.

Muğla Müzesi Müdürü Şevki Bardakçı, altı yıl önce bulunan stellerin M.Ö 264 ile M.S 1'inci yüzyıllar arasında yapıldığını belirterek “Müzede özel olarak hazırlanan 60 metrekarelik Gladyatör Salonu'nun, Roma Dönemi’nde ün yapmış, Kayralı Gladyatör Dorisseros'la, Khrysos, Vitalius, Khrysopteros, Amarios ve Eumolos isimli gladyatörlerin mezar stellerini sergilenmeye başlayacağız. Muğla Valiliği, Mermerciler Derneği ve Muğla Müzesi’nin katkılarıyla hazırlanan salonun duvarları da o dönemin savaşlarını, gladyatörlerin dövüşlerini, gösteren panolar yer alacak” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 11:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?