6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Muğla Üniversi 90 kamerayla izleniyor

Muğla Üniversitesinde yaklaşık 2 yıldır 90 güvenlik kamerası ile günlük yaşam 24 saat aralıksız izleniyor.


Kimsenin özelini kamera ile izlemediklerini belirten Oktik, “Kameralar tamamen güvenlik amaçlı” dedi.

Güvenlik kameralarının kullanıma başlanması ile birlikte olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Oktik, şöyle konuştu:
“Güvenlik kameralarının çektiği görüntüler kayıt altına alınıyor. Görüntüler herhangi bir olayda delil olarak kullanılıyor. Üniversite kampüsüne giren her aracın plakası kayıt altına alınıyor. Kameralar 24 saat aktif olarak çalışıyor. Kısacası kampüsteki günlük yaşam 24 saat izleniyor.”

ABD'DEN GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEBİLİRİM

Kameraların çektiği görüntülerin internet üzerinden de takip edilebileceğini ifade eden Oktik, şöyle devam etti:
“Şifresi olan biri bu görüntüleri rahatlıkla internet üzerinden de izleyebilir. Ben mesela evimden veya ABD'den bu görüntüleri izleyebilirim. Her yapılan yeni binaya güvenlik kameraları koyuyoruz. Kamera sistemini yurt dışından bir firmadan yüzde 50 indirimle aldık.”

“Öğrenciler ve üniversitede görev yapanlar görüntülenmekten rahatsız olmuyor mu?” sorusu üzerine Oktik, şöyle konuştu:

“İlk başta rahatsız olanlar oldu. İlk başta insanlar özellerinin yaşadıkları özel yaşam alanlarının görüntüleneceğini zannettiler. Bir süre sonra her şeyin güvenlik amaçlı olduğu anlaşılınca sorun ortadan kalktı. Örneğin, biz sadece dersliklerin girişlerini görüntülüyoruz, dersliklerin içinde kamera yok.”

Kameranın ilginç faydalarını gördüklerini de ifade eden Oktik, kampüsün içine ektikleri çimlerin her gece söküldüğünü, çimleri sökenleri yakalamak için güvenlik kameralarından faydalandıklarını söyledi. Oktik, “Gece çimleri sökenlerin ormandan gelen yaban domuzları olduğunu kameralar yardımı ile tespit ettik” dedi.

Üniversitede eğitim gören öğrencilerin bir bölümü kameraların güvenlik amaçlı kullanımını doğru bulurken, bir bölümü ise kameraların özel hayata müdahale olduğunu ifade ediyor.
a.a
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 11:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?